Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

57 νέοι άνθρωποι νεκροί και δεκάδες ακόμα αγνοούμενοι στα αποκαΐδια. Όλοι τους θυσία στο βωμό του κέρδους και της κρατικής αδιαφορίας. Θύματα ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος και της χρόνιας εγκατάλειψης των σιδηροδρομικών γραμμών, με υπεύθυνες όλες τις κυβερνήσεις, που καμιά τους δεν προχώρησε στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, αφήνοντας τη ζωή του λαού στην τύχη του. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Είναι μακάβρια ακτινογραφία ενός συστήματος που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αναλώσιμους. Οι 57 νεκροί είναι ίδιοι με τους 42 νεκρούς από εργατικά ατυχήματα από την αρχή του χρόνου, τους πνιγμένους μετανάστες στα κρύα νερά της Μεσογείου, τους νεολαίους που χτυπιούνται από τα ΜΑΤ, τους στρατιώτες που σκοτώνονται στο πόλεμο στην Ουκρανία, τους ηλικιωμένους που πεθαίνουν καθημερινά στις ΜΕΘ της πανδημίας.

  

Όμως αυτή η τραγωδία έβγαλε και χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο. Εδώ και δεκαπέντε ημέρες οργισμένα νέα παιδιά και εργαζόμενοι δημιουργούν τεράστιο πολιτικό πρόβλημα, τόσο στη κυβέρνηση που ψελλίζει «συγνώμη» αλλά επιμένει στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους», όσο και στην αντιπολίτευση που προσπαθεί να κρύψει τις δικές της ευθύνες ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί εκλογικά την λαϊκή οργή.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

            Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι πολλά και μας δοκιμάζουν καθημερινά. Άλλα «μικρά», άλλα «μεγάλα», ατομικά, συλλογικά, προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, την ασφάλεια στο χώρο δουλειάς, το ωράριο, το μισθό, ακόμα και τις μεταξύ μας σχέσεις. Είναι όλα όμως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έκφραση του ίδιου σάπιου συστήματος. Για μας η μόνη διέξοδος βρίσκεται στη συλλογικότητα και στους αγώνες, στην υπεράσπιση της αλήθειας και του δίκαιου.

 

Στις 16 Μαρτίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ μαζικά τη βάρβαρη και δολοφονική πολιτική του συστήματος

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη που φιμώνει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και ποινικοποιεί τους αγώνες τους

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες