ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ: Ας τους ρίξουμε επιτέλους τα προσωπεία…

Ας μην γελιόμαστε συνάδελφοι, οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, ανεξάρτητα από το πολυπρόσωπο των ψηφοδελτίων τους, δεν παύουν να αποτελούν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των δυο μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που μας κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι:

- Ενίσχυση της ΔΑΚΕ πιστώνεται ως στήριξη και «ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση Καραμανλή.

- Ενίσχυση της ΠΑΣΚ εκλαμβάνεται ως αποδοχή και γιατί όχι «νοσταλγία» της περιόδου διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

- Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ευθύνονται για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία, τη μερική απασχόληση, τους αντιασφαλιστικούς νόμους (Μητσοτάκη, Ρέππα) τις μηδενικές αυξήσεις, την ακρίβεια, τη λιτότητα, την άρση της μονιμότητας, την ουσιαστική κατάργηση της δωρεάν παιδείας και υγείας.

- Ευθύνονται για την έλλειψη προσωπικού, τις ανύπαρκτες ουσιαστικά προσλήψεις μονίμων, που με τίποτα δεν καλύπτουν τα οργανικά κενά.

- Αρπάζουν την ψήφο και σπέρνουν «ελπιδοφόρες» αυταπάτες στις πλάτες των ανέργων και των εργαζομένων (συγγνώμη καταρτιζομένων) του Stage που, σημειωτέον, η ΑΔΕΔΥ αρνείται την εγγραφή τους στα σωματεία μας.

- Είναι αυτοί που μιλάνε για αξιοκρατία όταν οι αρχηγοί τους αναδείχθηκαν ο ένας γιατί είναι ανιψιός του θείου του και ο άλλους γιος του πατέρα του. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

- ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ συναποτελούν –εδώ και δεκαετίες– την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που όλοι κριτικάρουμε για τη στάση ή, καλύτερα, την απουσία της, από τους πραγματικούς αγώνες, όταν δεν τους υπονομεύει μαζί με τις απεργίες μας. Μια ηγεσία που, ενώ ωρύεται και υποβάλλει μηνύσεις για τη λεηλασία των ταμείων, οι εκπρόσωποί της συμμετείχαν κρατώντας συναινετική στάση σε όλα τα διοικητικά συμβούλια.

Είναι δυνατό, ύστερα από 4 χρόνια πολιτικής και συνδικαλιστικής δυσφορίας, να δώσουμε ξανά «ψήφο εμπιστοσύνης» στα εξαπτέρυγα του δικομματισμού, στη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ;