ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!


Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ μας υποσχέθηκε αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού. Μετεκλογικά οι αυξήσεις έγιναν μόνο για αυτούς που έχουν εισόδημα κάτω από 2.000 €, για να φθάσουμε σήμερα σε 10-50% περικοπή των επιδομάτων. Για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνει μείωση, εκτός του πραγματικού μας εισοδήματος που έτσι κι αλλιώς επί δεκαετίες συρρικνώνεται, και του ονομαστικού μας μισθού. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, η κυβέρνηση προχωρεί σε αλλαγή του φορολογικού συστήματος με κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και του αφορολόγητου. Και ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει στο 2,6%, η ακρίβεια αποδεκατίζει το όποιο εισόδημα μας απομένει.

Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε περί αποκατάστασης των «αδικιών» του ασφαλιστικού συστήματος και φθάσαμε σήμερα να εξαγγέλλουν αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας, υπαγωγή των εργαζομένων του δημοσίου στο ΙΚΑ, βασική σύνταξη-προνοιακό επίδομα, αύξηση των εισφορών μέσω επιβολής νέου φόρου για την κοινωνική ασφάλιση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξέχασε τα τρία ΔΕΝ του ασφαλιστικού, όπως η προκάτοχός της της ΝΔ είχε ξεχάσει τα τρία ΟΧΙ.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εξαγγελθείσες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών, οι μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και stage, σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων και την έλλειψη προσωπικού, έχουν αλλάξει άρδην τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το μαύρο συναινετικό μέτωπο ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΜΜΕ, εξαπολύει καθημερινά μια τρομοκρατική ιδεολογική επίθεση για να μας πείσει ότι «πρέπει να κάνουμε θυσίες αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε», «πρέπει όλοι να πληρώσουμε για τη κρίση», έως και «ότι κινδυνεύει και η εθνική κυριαρχία μας». Είναι γεγονός ότι η πλήρης ασυδοσία των εργοδοσιών στον ιδιωτικό τομέα μαζί με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων αλλά και συνδικάτων μεταφέρει μεγάλο βάρος της επίθεσης για την περίοδο αυτή στους εργαζομένους του δημόσιου τομέα, όπου ακόμα υπάρχει ένα σώμα κατακτήσεων που πρέπει άμεσα να ανατραπεί. Από πότε όμως φταίει ο λαός, ο μοναδικός παραγωγός του πλούτου αυτής της χώρας, για την κατάσταση της οικονομίας; Πού φταίει ο εργαζόμενος, ο μονίμως φορολογούμενος και εκμεταλλευόμενος, για τα χρέη και τα ελλείμματα;


Η συνδικαλιστική πλειοψηφία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ λάμπει δια της απουσίας της, δίνοντας τα διαπιστευτήριά της στο κόμμα από το οποίο προέρχεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ για την απεργία της 10 Φλεβάρη, από την οποία απουσιάζουν παντελώς «επικίνδυνες» λέξεις όπως «Ε.Ε.», «κυβέρνηση», «ΠΑΣΟΚ», «ΝΔ»… Ποιος είναι άραγε ο «εργοδότης» του εργαζόμενου στο δημόσιο; Ποιος περικόπτει το εισόδημα και τις κατακτήσεις του; Και ποιος επικαλείται την ενότητα ενώ ουσιαστικά διασπά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με ξεχωριστές απεργίες και κινητοποιήσεις; Η συνδικαλιστική ηγεσία δεν θέλει με κανένα τρόπο να ενθαρρύνει την αντίσταση των εργαζομένων, να οργανώσει και να συντονίσει τους αγώνες μας.

Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο και πρέπει να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντεργατική λαίλαπα.

Η απεργία της 10 Φεβρουαρίου είναι κρίσιμη μάχη και πρέπει να την κερδίσουμε.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ