Το Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. συνεδριάζει…

Την Τρίτη 31-1-2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με θέματα:
1.       Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».
2.       Οικονομικά προβλήματα του κυλικείου.
3.       Αίτηση συναδέλφων της Διεύθυνσης Εκτυπώσεων Βιβλιοδεσίας, με την οποία ζητούσαν την παρέμβαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ στο ζήτημα της άδικης καταβολής των χρημάτων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την υπερωριακή τους απασχόληση.
Από την εν λόγω συνεδρίαση απουσίαζε η εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Κίνησης». Αναζητήσαμε στο βιβλίο πρακτικών του ΣΠΕΤ να πληροφορηθούμε τι ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση. Αντί για εγγραφή στο βιβλίο πρακτικών, βρήκαμε ένα ανεξάρτητο «κουρελόχαρτο», το οποίο για το δεύτερο θέμα περί κυλικείου ανέφερε «πώληση ή κάποια λύση» (σ.σ.: όπως διαπιστώνετε ρέουν χειμαρρώδεις οι πληροφορίες). Στη συνέχεια αναγράφεται «Ενημέρωση για την επιτροπή» (σ.σ.: εννοεί μάλλον την επιτροπή που συγκρότησε το Υπουργείο για τον Οργανισμό του Εθνικού Τυπογραφείου. Τι ειπώθηκε σχετικά, τι θέση πήραν τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ.; Ουδεμία εγγραφή. Πώς θα αντέξουμε τόση πληροφόρηση;).
Σχετικά με το τρίτο θέμα, υπάρχει η εγγραφή: «Δεν μπορεί ο σύλλογος να κάνει τη διοίκηση και δεν γνώριζε ο σύλλογος πώς θα έρθουν τα χρήματα από την ΕΛΣΤΑΤ. Έγινε μια άδικη λύση για να μη χαθούν τα χρήματα. Κατατέθηκαν κατ’ άτομο και στην Τράπεζα και δεν είναι θέμα του Συλλόγου. Οι συνάδελφοι αυτοί θα αμειφθούν με ρεπό και υπερωρίες» (σ.σ.: υπερωρίες που, παρεμπιπτόντως, έχουμε να πάρουμε από τον Δεκεμβρίου του 2011. Και κάποια ρητορικά ερωτήματα: Δεν είναι διευθυντής στην επίμαχη Διεύθυνση Γ΄ Εκτυπώσεων - Βιβλιοδεσίας ο και πρόεδρος του ΣΠΕΤ; Ποιος, λοιπόν, και με ποια κριτήρια αποφάσισε ποιοι συνάδελφοι θα μπουν στη λίστα πληρωμής; Δικαιούται το προσωπικό και πάνω απ’ όλους οι αδικηθέντες συνάδελφοι να μάθουν την αλήθεια; Σημειώνουμε ότι, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ένας απ’ αυτούς τους συναδέλφους, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Μάρτιο να πληροφορηθεί τι συζητήθηκε στη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ, δεν είχε λάβει απάντηση. Απεταξάμην...

Την Τρίτη 14-2-2012 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με θέματα:
1. Ενημέρωση και συζήτηση πάνω στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο «Την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Εθνικού Τυπογραφείου», που αφορούσε την πρόταση για τον νέο Οργανισμό της υπηρεσίας.
Το Δ.Σ. του ΣΠΕΤ έκρινε θετικά το πόρισμα της επιτροπής δεδομένου ότι, αν και περικόπτει το 30% και άνω των οργανικών μονάδων του Ε.Τ., διατηρεί τα αντικείμενά τους, χωρίς να τίθεται θέμα αμφισβήτησης της οργανικής θέσης κανενός υπαλλήλου.
2.  Την οργάνωση εκδήλωσης του ΣΠΕΤ για την Τσικνοπέμπτη.
Για πρώτη φορά το Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. αποφάσισε την οργάνωση και χρηματοδότηση εκδήλωσης στην αίθουσα Γουτεμβέργιος για την Τσικνοπέμπτη.

Τη Δευτέρα 5-3-2012 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με θέματα:
1.       Συζήτηση και ενημέρωση πάνω στις προτάσεις για το νέο Οργανισμό του
Εθνικού Τυπογραφείου.
2.       Συζητήθηκε και αποφασίστηκε να διατυπωθεί γραπτό αίτημα του Δ.Σ. προς τον
Ειδικό Γραμματέα, με το οποίο να ζητείται η απομάκρυνση της αστυνομίας από το χώρο της υπηρεσίας. Η αστυνομία αποκακρύνθηκε.
3.       Εκλογικό Επίδομα.
Ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και των απαιτούμενων έκτακτων εκτυπωτικών εργασιών, το Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. θα απαιτήσει να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου στους δικαιούχους του εκλογικού επιδόματος.
4.       Αίτηση συναδέλφων της Διεύθυνσης Φωτοστοιχειοθεσίας.
Συνάδελφοι της Διεύθυνσης Φωτοστοιχειοθεσίας υπέβαλαν αίτηση προς το Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με την οποία ζητούσαν πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα το πρόβλημα του τεράστιου όγκου δουλειάς που έχει συσσωρευτεί στα τ. Α.Ε.-Ε.Π.Ε.
Το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει την αιτούμενη συνέλευση κατά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την Τετάρτη 14-3-2012 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με θέμα την επικείμενη κατάθεση νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει νέους οργανισμούς για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και μεταξύ αυτών και  του Εθνικού Τυπογραφείου. Αποφασίστηκε μόλις ανακοινωθεί το περιεχόμενό του και εφόσον αυτό δεν μας ικανοποιεί, να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση. Επαναβεβαιώθηκε η εμμονή στο ενιαίο και αυτοδιοίκητο της υπηρεσίας.