ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2-12-2011: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
      2-12-2011
      Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 
      ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
       
Εμείς οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου σε μια πρωτοφανούς μαζικότητας γενική συνέλευση, τη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου αποφασίσαμε ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας μας. Έχοντας ήδη  διανύσει τέσσερις ημέρες συνεχούς απεργίας με συμμετοχή που αγγίζει και το 100%, προκηρύξαμε απεργία διαρκείας από Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και νέα γενική συνέλευση τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε.
      
Εμείς και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι  στο δημόσιο έχουμε βρεθεί στο  μάτι του κυκλώνα. Κυβέρνηση και  τρόικα έχουν εξαπολύσει άγρια επίθεση  στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις  μας. Οι μισθοί μας έχουν περικοπεί  στο 50% τουλάχιστον, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα τίθενται καθημερινά σε αμφισβήτηση, το εισόδημά μας λεηλατείται από τα χαράτσια και την φοροληστεία και οι οικογένειές μας μαστίζονται από την ανεργία.
       
Και τώρα αμφισβητείται το ίδιο το δικαίωμά μας στη δουλειά. Το Εθνικό Τυπογραφείο απαξιωμένο εδώ και καιρό, με τη πρόσφατη εγκύκλιο περί κατάργησης του 30% των οργανικών μονάδων κάθε δημόσιας υπηρεσίας, οδηγείται ουσιαστικά στη διάλυση και ο κόσμος του απειλείται με πρόσχημα των «κρατικό» και «αντιπαραγωγικό»  υπάλληλο  να χάσει την οργανική του θέση και να βρεθεί στο δρόμο.
       
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παραμένει  αδιάλλακτη και εμείς αποφασισμένοι.
 
 
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
 
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ενιαία και αδιάσπαστη ύπαρξη του Εθνικού Τυπογραφείου.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τη δουλειά μας και τις τεράστιες δυνατότητες της υπηρεσίας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο κατάργησης των τριών Διευθύνσεών του.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου να παραμείνουν σε αυτό χωρίς κανείς να χάσει τη θέση του.