ΕΚΛΟΓΕΣ Σ.Π.Ε.Τ.: Ήρθε η στιγμή ν’ αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις

Πέρασε ένας χρόνος μεγάλων και αιματηρών θυσιών για το λαό. Με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας, ουδόλως δεν βελτιώθηκε, η υποτελής κυβέρνηση και η τρόικα κατοχής επέβαλαν μια σειρά από μέτρα και κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να υφαρπάξουν δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα.

Είναι καιρός να εγκαταλείψουμε τις αυταπάτες. Η λαίλαπα δεν αφορά κάποιους άλλους, αφορά τον καθένα από εμάς και όλους μαζί. Δεν είναι κάποιων άλλων το εισόδημα που μειώθηκε, δεν είναι κάποιοι άλλοι που δεν τα βγάζουν πέρα, είμαστε όλοι εμείς. Δεν είναι κάποιοι άλλοι που απειλούνται με μετατάξεις έως και με απολύσεις, είμαστε εμείς. Δεν είναι κάποιοι άλλοι, περίεργοι και ολίγον επικίνδυνοι, που χτυπιούνται βίαια από την κρατική καταστολή, είμαστε όλοι εμείς, όλοι που τολμάμε να διαμαρτυρόμαστε. Δεν είναι κάποιοι άλλοι που χάνουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, είμαστε εμείς που θα δουλεύουμε μέχρι τα 65 μας και δεν θα πάρουμε επικουρικές συντάξεις. Και βέβαια δεν είναι κάποιοι άλλοι που θα πρέπει να αντισταθούν, αλλά εμείς.

Η λύση δεν είναι να μείνουμε σπίτι μας, γιατί κι εκεί θα μας βρουν οι πολιτικές εξελίξεις και τότε θα είμαστε μόνοι μας. Δεν μπορούμε πια να εκτονώνουμε την οργή μας σε συζητήσεις και αναλύσεις. Δεν φτάνουν πια οι εκρήξεις θυμού, δεν φτάνουν οι μεμονωμένες αντιστάσεις. Σίγουρα δεν φτάνουν οι αγώνες δι αντιπροσώπων. Εδώ δεν ισχύει το «ο σώζων ευατόν σωθήτω». Κανένας μας δεν πρόκειται να σωθεί από μόνος του. Είμαστε σε ταξικό πόλεμο και πρέπει να αντισταθούμε δυναμικά στον κατήφορο. Να αποκρούσουμε αποτελεσματικά την επίθεση που δεχόμαστε. Ένας είναι ο δρόμος: αυτός της οργάνωσης και της μαζικής πάλης. Αυτά χάσαμε εδώ και δεκαετίες και τώρα μας κλέβουν τα πάντα. Αυτά πρέπει να ξαναχτίσουμε για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Οι εκλογές για το Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. είναι άλλη μια ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα, όσο βέβαια αυτά μπορούν να αλλάξουν με μια ψήφο. Θα πιστώσουμε τη ψήφο μας στις δυο μεγάλες παρατάξεις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ; Θα δώσουμε χαμόγελα ικανοποίησης στα εναλλασσόμενα κυβερνητικά επιτελεία των δυο μεγάλων κομμάτων που ευθύνονται για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε; Θα χειροκροτήσουμε την κυβερνητική πολιτική δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο μνημόνιο που έχει καταστρέψει τη ζωή μας; Θα επιβραβεύσουμε τα δυο μεγάλα κόμματα που από τον Ιανουάριο του 2009, με διακυβέρνηση ΝΔ, γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας και μας κοροϊδεύουν με το γνωστό «τα λεφτά υπάρχουν» μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν τη ψήφο μας και την απαραίτητη γι’ αυτούς κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Θα ενθαρρύνουμε αυτούς που οδήγησαν στην «άνευ όρων και αμετάκλητη παραίτηση» από την εθνική κυριαρχία της χώρας; Θα ενισχύσουμε την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού που λέει ότι «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζουμε»; Θα δώσουμε άλλοθι σε αυτούς που εμφανίζονται υπερ-αγωνιστικοί, ως εκ παρθενογενέσεως, διατηρώντας όμως την ιδιότητα του στελέχους της κυβερνητικής κομματικής οργάνωσης;

Κι αν διαμαρτυρόμαστε, και δικαίως, για τη στάση των θεραπαινίδων συνδικαλιστικών ηγεσιών απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, δεν έχουμε παρά να τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ας γυρίσουμε την πλάτη στα ψίχουλα που μας προτείνουν και στα διλήμματα που μας βάζουν. Μπορεί ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης να είναι δύσκολος. Δεν είναι όμως μοναχικός. Ακολουθείται ήδη από χιλιάδες ανθρώπους που βιώνουν τα ίδια με μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους. Καλούμε τους συναδέλφους που στις προηγούμενες εκλογές του Σ.Π.Ε.Τ. ψήφισαν ΠΑΣΚ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά της για «αλλαγή για το συνδικαλιστικό κίνημα στο Εθνικό Τυπογραφείο, για να κάνουν μια νέα αρχή» (απόσπασμα από την προ διετίας προεκλογική ανακοίνωση της ΠΑΣΚ) να αναλογιστούν τι από όλα αυτά έγινε. Τους ζητάμε, επίσης, να γυρίσουν την πλάτη στην πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΑΚΕ που έχει αναγάγει τις πελατειακές σχέσεις, το συγκεντρωτισμό και τη συναλλαγή σε επιστήμη.

Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Κίνησης Εθνικού Τυπογραφείου

για το Δ.Σ .του Σ.Π.Ε.Τ.:

Αρετάκης Μιχαήλ

Ζερβού Άννα

Πετρούλια Όλγα

Τζίνος Παναγιώτης

Τσιγγάνου Μαρία

Χαχάμης Χαράλαμπος