ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ «Η ΕΛ(Λ)ΑΣ»;


Οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί εισδοχής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και η παντελής απουσία μεταναστευτικής πολιτικής από ένα κράτος που εδώ και χρόνια έχει ως επίσημη πολιτική μόνο την καταστολή, έχουν οδηγήσει στο περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες που «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», αλλά και δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου αυτοί συρρέουν (Πάτρα, Αγ. Παντελεήμονας κ.λπ.).

Συσσωρεύεται έτσι ένα επικίνδυνο μείγμα προβλημάτων, που εγκυμονεί κινδύνους κοινωνικής έκρηξης (πρόσφατο παράδειγμα το σκίσιμο του κορανίου και όσα επακολούθησαν), η οποία αν και έχει καθαρά κοινωνικά αίτια, αφού ριζώνει στην απόλυτη απόγνωση μιας πεινασμένης και εξαθλιωμένης λαθραίας ζωής, γίνεται εύκολο υπομόχλιο εκμετάλλευσης από διάφορες κατευθύνσεις, τροφοδοτώντας από τη μια τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη βία, τη γκετοποίηση και από την άλλη την εμφάνιση του πάντοτε ισχυρού θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

Αλλά αφού οι μετανάστες δεν είναι αόρατοι και τα προβλήματα διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται, με τις ακροδεξιές συμμορίες να τα εκμεταλλεύονται και να πρωταγωνιστούν με επιθέσεις κατά των μεταναστών, η κυβέρνηση βρήκε τη λύση: Θα δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών!

Λανσάρισε πρόσφατα την πρόθεσή της να «μαντρώσει» τους μετανάστες στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ τον Ασπρόπυργο. Σχεδόν αμέσως και ύστερα και από τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων η φόρμουλα για τον συγκεκριμένο χώρο εγκαταλείφθηκε. Αλλά δεν εγκαταλείφθηκε η ιδέα. Γίνεται λόγος δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών, αλλά και μέσα από πυκνά δημοσιεύματα του τύπου, για άλλες τοποθεσίες (Έβρος, νησιά Αιγαίου), όπου η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει στρατόπεδα με τελικό στόχο την απέλαση των λαθρομεταναστών.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα, πέρα από τα στρατόπεδα των λαθρομεταναστών η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει ανάλογα στρατόπεδα για τους τοξικομανείς αλλά και τους αντιεξουσιαστές, με το πρόσχημα της κουκούλας και της κατάληψης!

Αλλά αυτή η πιθανότητα όσο γελοία και αν ακούγεται, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι. Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι υπόγειες, φοράει τη μάσκα της δήθεν δημοκρατίας και πυροβολεί στο ψαχνό. Στελεχώνει την αστυνομία με ακροδεξιά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προκύπτει σωρεία φασιστικών ενεργειών στο όνομα της ΕΛΑΣ. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

  • Συλλαμβάνει φοιτητή, ως τρομοκράτη, με αποδεικτικό στοιχείο το πράσινο χρώμα των

παπουτσιών του!

  • Τσακίζει άλλον φοιτητή και ισχυρίζεται ότι έπεσε σε… «ζαρντινιέρα».
  • Δολοφονεί τον 16χρονο στα Εξάρχεια.
  • Ξυλοκοπεί αλλοδαπούς και τους βιντεοσκοπεί.

Και αυτά είναι μόνο ελάχιστα χαρακτηριστικά δείγματα, είναι μόνο η επιφάνεια. Γιατί υπάρχει μια συνεχής καθημερινή παραβίαση των ατομικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση.

Παναγιώτης Τζίνο