H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ζούμε μια περίοδο πολύ δύσκολη. Δεν μας έφτανε το πρώτο πακέτο μέτρων με την περικοπή του εισοδήματός μας, την ακρίβεια, την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το πετσόκομμα των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, το κλείσιμο των σχολείων και των νοσοκομείων, ήρθε και νέο χτύπημα: ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, μετατάξεις, νέο χαράτσωμα στο εισόδημα, καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας, τρομοκρατία.

Ειδικότερα, για μας τους εργαζομένους του Εθνικού Τυπογραφείου, ήρθε μια δυσμενής εξέλιξη: καταργήθηκε, δια νόμου πλέον, η θέση του ειδικού γραμματέα, αποτελώντας ταυτόχρονα το προοίμιο της σχεδιαζόμενης ένταξής μας στο υπουργείο Εσωτερικών και κατά συνέπεια την οριστική ταφόπλακα της διοικητικής αυτοτέλειας της Υπηρεσίας.

Η μάχη που θα κληθούμε να δώσουμε είναι δύσκολη και φαντάζει αξεπέραστη. Γίνεται κόντρα σε μια από τις σημαντικότερες κυβερνητικές δεσμεύσεις και εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για το δημόσιο, που προβλέπεται να είναι σαρωτικός. Όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Θα έχουμε στο πλάι μας τους χιλιάδες υπαλλήλους του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΔΕΚΟ, που πλήττονται άμεσα, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του υπουργείου Εσωτερικών.

Εμείς, ως Αγωνιστική Κίνηση Εθνικού Τυπογραφείου, προτείνουμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας με την Ομοσπονδία των εργαζομένων του Υπουργείου Εσωτερικών για να χαραχθεί κοινή πορεία δράσης, με άξονες:

- Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μην μετακινηθεί, μεταφερθεί, μεταταγεί κανένας εργαζόμενος. Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση που απειλεί τις θέσεις εργασίας μας.

- Καμία περικοπή του εισοδήματός μας (μισθών, επιδομάτων, βοηθημάτων, Ταμείων).

- Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μισθολόγιο που βαφτίζει «εξορθολογισμό» την ισοπέδωση των απολαβών μας προς τα κάτω.

- Διατήρηση της αυτοτέλειας του Εθνικού Τυπογραφείου. Όχι στην απαξίωση. Όχι στην υποβάθμιση των υποδομών του.

- Προσλήψεις μόνιμου τεχνικού προσωπικού.

Το Εθνικό Τυπογραφείο δεν είναι προβληματική ούτε υπερχρεωμένη επιχείρηση. Είναι εργοστάσιο, μια μεγάλη παραγωγική μονάδα με τεράστιου κόστους υποδομές, που δίνει δουλειά σε 300 οικογένειες. Δεν θα το αφήσουμε να κλείσει.