ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΑΓΡΑ»


Το Μάιο του 2004 ο Ντίνος Παλαιστίδης προσλήφθηκε στις εκδόσεις ΑΓΡΑ ως υπάλληλος γραφείου και για εξωτερικές εργασίες. Από τον Ιούλιο του 2007 αλλάζει θέση εργασίας και καθήκοντα. Για τις συνθήκες εργασίας, το φόρτο και τα καθήκοντά του, τον Ιούλιο του 2008 ζήτησε συνάντηση με τον εργοδότη και αφού αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία, ζήτησε εκ νέου την αλλαγή της ειδικότητάς του. Ακολουθεί ανταλλαγή εξωδίκων μεταξύ εταιρείας και εργαζόμενου για να οδηγηθούν στις 8-1-2010 στην Επιθεώρηση Εργασίας που γνωμοδότησε ότι «η εταιρεία θα μπορούσε να επανεξετάσει το αίτημα του εργαζόμενου με προοπτική επίλυσης». Και η συνέχεια: στις 13-1-2010 οι εκδόσεις ΑΓΡΑ απέλυσαν τον εργαζόμενο και συνδικαλιστή Ντίνο Παλαιστίδη για «αντισυμβατική συμπεριφορά»!!!


Μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις οι εκδόσεις ΑΓΡΑ προχώρησαν στην ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή βιβλιοϋπαλλήλου Ντίνου Παλαιστίδη. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη δικαίωση των συνεχών αγωνιστικών κινητοποιήσεων του σωματείου του αλλά και του μεγάλου κινήματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε.

Κίνημα πλατύ και μαζικό, που στηρίχτηκε από τους συναδέλφους του στις εκδόσεις Άγρα, από εργαζόμενους του κλάδου του βιβλίου αλλά και άλλους κλάδους, από σωματεία και εργατικές συλλογικότητες.

Κίνημα που, με τη σειρά του, στήριξε την έννοια της συλλογικότητας των εργαζομένων, της ταξικής ενότητας ενάντια στην ολομέτωπη πολιτική και ιδεολογική επίθεση της εργοδοσίας.

Αυτή η μικρή νίκη του εργατικού κινήματος αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε καθημερινά, αλλά και για το μεγάλο αγώνα για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και των αντεργατικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ!