ΑΠΟΡΙΕΣ…

· Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που μ’ εντυπωσίασε πολύ και με έκανε να απορήσω. Έφεραν στην

Υπηρεσία μας τα μηχανήματα μετρήσεων του «Δημόκριτου» για αιωρούμενα σωματίδια και βλαβερές ουσίες. Δεν έκριναν όμως σκόπιμο να τα εγκαταστήσουν και στην αίθουσα που υπάρχουν τα μηχανήματα Docutech στο χώρο των πωλήσεων.

Θα ήταν εύλογο επίσης, να γίνουν μετρήσεις για το θόρυβο σε ώρα εργασίας, σ’ αυτή την αίθουσα κυρίως, όπου ο θόρυβος είναι χαρακτηριστικά έντονος, αλλά και σε όλους τους χώρους της διεύθυνσης Εκτυπώσεων- Βιβλιοδεσίας.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αυτονόητο. Εξάλλου είχε θιγεί, αλλά δεν δόθηκε η πρέπουσα βαρύτητα. Γιατί;

· Ένα άλλο σημαντικό θέμα στη Διεύθυνση Εκτυπώσεων- Βιβλιοδεσίας, πιθανόν και σε άλλες

διευθύνσεις, είναι η έλλειψη προσωπικού. Πολλοί συνάδελφοι ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν και εντός μηνών να αποχωρήσουν. Άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι μεγάλος. Οι αργόσυρτες γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ και οι κυβερνητικές πολιτικές του σταγονόμετρου των προσλήψεων δεν λύνουν το πρόβλημα. Με δυο, τρεις προσλήψεις δεν αναπληρώνονται τα κενά. Η Διεύθυνση πρέπει να στελεχωθεί με πολλούς περισσότερους μόνιμους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και από τα 42 άτομα, που εργάζονται στο Εθνικό Τυπογραφείο στο πλαίσιο των προγραμμάτων Stage, μόνο 3 άτομα εργάζονται στην απογευματινή βάρδια της Δ/νσης Εκτυπώσεων-βιβλιοδεσίας, δηλαδή ελάχιστα σε σύγκριση με άλλες Διευθύνσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αυτονόητη η ανάγκη για ενδυνάμωση της Διεύθυνσης με νέους υπαλλήλους.

Άννα Ζερβού