Τα εν οίκω και… εν δήμω

  • Την Τρίτη, 4-10-2011, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα

«Γουτεμβέργιος» εκδήλωση εν όψει της 24ωρης απεργίας της 5ης του Οκτώβρη. Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ, στην εκδήλωση μίλησε ο Γεν. Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος. Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μικρή και, κατά τη γνώμη μας, όχι τυχαία. Η επίσημη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ έχει απαξιωθεί στα μάτια των δημοσίων υπαλλήλων και όλοι καταλαβαίνουμε ότι η «πάλη δι αντιπροσώπων», τακτική μιας προηγούμενης περιόδου, φαντάζει τελείως ανεπαρκής μπροστά στο μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε και απέναντι στα μεγαθήρια με τα οποία καλούμαστε να τα βάλουμε.

Το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί και στη πραγματικότητα δεν θέλει να μπει μπροστά στον αγώνα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, το γεγονός ότι η πλειοψηφία της εκπορεύεται από τα μεγάλα αστικά κόμματα και συνδιαλέγεται με αυτά, που είναι υπεύθυνα για τον εφιάλτη που βιώνουμε, οδήγησαν τους δημοσίους υπαλλήλους να τής γυρίσουν την πλάτη, δυστυχώς όμως γυρίζοντας την πλάτη, άδικα κατά τη γνώμη μας, και στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, αναντικατάστατο όπλο των εργαζομένων με όλες τις μορφές πάλης του. Ας μην ξεχνάμε ότι κανένας μας δεν πρόκειται -ούτε μπορεί- να σωθεί μόνος του.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να οργανωθούμε με τους δικούς μας όρους, έξω και πέρα από τις ηγεσίες που γίνονται τροχοπέδη στον αγώνα μας. Αυτό που μας λείπει δεν είναι ο αρχηγός και ο «σωτήρας», δεν μας λείπει η ζύμωση και η ενημέρωση, αυτό που μας χρειάζεται είναι η οργανωμένη δράση και η πίστη στις δυνάμεις μας, όπως αυτές καταγράφηκαν στις κινητοποιήσεις του περασμένου Οκτωβρίου και Ιουνίου. Αυτές είναι που πρέπει να αναδείξουμε και αυτές είναι που μπορούν να μπουν εμπόδιο στην επίθεση Ε.Ε.- ΔΝΤ- Κυβέρνησης.