ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

 Ξεκινάει η αξιολόγηση του 2019 κι εμείς καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που έχει σοβαρά προβλήματα και εγκυμονεί κινδύνους για το εργασιακό μας μέλλον. Κινδύνους αναστολής της αυτόματης μισθολογικής μας εξέλιξης, κωλύματα στη κινητικότητα, έως και απόλυση, αν κριθούμε ανεπαρκείς και ακατάλληλοι σε μια σειρά από, άκρως υποκειμενικά και τεχνηέντως αόριστα, κριτήρια. Μπορεί αυτή τη στιγμή, που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας κρίνονται «άριστοι», να φαντάζουν αυτά τα σενάρια έως και απίθανα, ωστόσο το πρόβλημα υπάρχει. Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι το σύστημα στήθηκε για να βγούμε όλοι «άριστοι»; Για να συμπληρώνουμε απλά ένα ηλεκτρονικό έντυπο και τίποτα άλλο; Τότε, προς τι οι εκβιασμοί και οι απειλές, προς τι η υποχρέωση; Κάτι άλλο υπάρχει συνάδελφοι; Κι αυτό δεν βρίσκεται στο τάδε η το δείνα κριτήριο, στο αν το σύστημα  αξιολόγησης είναι αντικειμενικό και «αξιοκρατικό», στο αν επιδέχεται βελτιώσεων. Βρίσκεται στις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης για ένα άλλο δημόσιο, μικρό και ευέλικτο, που χωράει μόνο υπαλλήλους υποταγμένους, πειθαρχημένους, υπάκουους και έτοιμους να σκύψουν το κεφάλι.

 

Εξάλλου η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής.  Θυμόμαστε τις διαθεσιμότητες Μητσοτάκη και το σύστημα αξιολόγησης με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις. Και δεν έχει παραιτηθεί από αυτά τα σχέδια. Απλά ψάχνει το τρόπο να τα …σερβίρει και το τωρινό σύστημα αξιολόγησης, επινόησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα …πιάτο που μπορεί ευκολότερα να καταναλωθεί. Στήθηκε για να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τις κάθε φορά επιθυμητές απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και την υποχρεωτική κινητικότητα. Από αυτή, λοιπόν, τη σκοπιά στεκόμαστε αντίθετοι, όχι μόνο σε αυτό, αλλά και σε κάθε σύστημα αξιολόγησης και αντιδρούμε στην εφαρμογή του.

 

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στην απεργία- αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση. Μπορεί εκείνη και οι παρατάξεις της να την εξαγγέλλουν και να μην την πιστεύουν ούτε να την στηρίζουν, εμείς όμως δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία ν' αντισταθούμε σ' αυτή την πολιτική, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ν' αγωνιστούμε για τις συλλογικές κατακτήσεις μας. Κι επειδή μόνο με την αποχή και χωρίς αγώνες και μαζικές διαδικασίες δεν βγαίνει κάτι, σας καλούμε να βγείτε στο δρόμο…ακόμα και με τη μάσκα σας, για ένα καλύτερο αύριο.