Πού πάει το Εθνικό Τυπογραφείο ερήμην των εργαζομένων του;

Είναι ξεκάθαρο τις τελευταίες εβδομάδες: Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζει (διοικητικές; οργανωτικές;) αλλαγές για το Εθνικό Τυπογραφείο, γι’ αυτό και αφήνει σε εκκρεμότητα την πλήρωση της θέσης του Ειδικού Γραμματέα.

Επί μέρους πληροφορίες δεν υπάρχουν, γιατί οι πόρτες του υπουργείου παραμένουν ερμητικά κλειστές.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Σ.Π.Ε.Τ. για συνάντηση με τον κ. Γ. Ραγκούση (έχει σταλεί σχετικό έγγραφο από 10-11-2009), από την πλευρά του υπουργείου ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η ανησυχία είναι διάχυτη. Πολύ περισσότερο που το Εθνικό Τυπογραφείο, ως δημόσια εργοστασιακή μονάδα, τα τελευταία χρόνια, παραμένει καθηλωμένο, αφού πάσχει κραυγαλέα από έλλειψη τεχνικού προσωπικού, αλλά και από διοικητική έμπνευση και συνολικό σχεδιασμό.

Αυτά τα προβλήματα αναζητούν λύσεις.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αντί να ακούσει πρωτίστως τους εργαζόμενους (όπως σοφά προέτρεψε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο από τον πρωθυπουργό κληθείς Συνήγορος του Πολίτη), μας γυρίζει – ανεξήγητα – την πλάτη.

Γ Ι Α Τ Ι ;

  • Τι κυοφορείται για το Εθνικό Τυπογραφείο, που δεν πρέπει να μάθουμε οι εργαζόμενοι;
  • Πως αντιλαμβάνεται, άραγε, ο κ. Υπουργός το κυβερνητικό σύνθημα – σημαία περί δημόσιας διαβούλευσης και «ανοιχτής διακυβέρνησης»; «Ανοιχτή διακυβέρνηση» με κλειστές πόρτες και εν κρυπτώ προειλημμένες αποφάσεις, ερήμην των εργαζομένων;

Το Εθνικό Τυπογραφείο έχει ανάγκη από νέα πνοή και όχι από μονομερείς και εν κρυπτώ πολιτικές αποφάσεις.

Γι’ αυτό δικαιούμεθα να γνωρίζουμε πώς θα πορευτεί η Υπηρεσία. Άλλωστε οι διοικούντες δεν είναι παντογνώστες. Εξ αρχής, μάλιστα, δεν απέφυγαν τη γκάφα. Παράδειγμα: στη γνωστή και πολυδιαφημισμένη ιστοσελίδα «Ανοιχτή διακυβέρνηση» (από τίτλους σκίζουν), προκηρύχθηκε προς πλήρωση με αιτήσεις ενδιαφέροντος, η θέση του προέδρου του “Μουσείου και της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Τυπογραφείου”, θέση που εκ του νόμου καταλαμβάνει ο εκάστοτε Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου!!

Ως εργαζόμενοι της μεγαλύτερης και αρχαιότερης παραγωγικής μονάδας γραφικών τεχνών του Δημοσίου

Καλούμε

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να ανοίξει πόρτες και αυτιά πριν από κάθε σχεδιαζόμενη απόφαση που αφορά το Εθνικό Τυπογραφείο.