Έρχεται νέα θύελλα

Τα καθημερινά δημοσιεύματα μας βομβαρδίζουν με κακές ειδήσεις:
  • Νέο Μισθολόγιο από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 με κατάργηση ειδικών και

κλαδικών επιδομάτων, διατήρηση για όλους μονάχα του οικογενειακού και του επιδόματος ευθύνης και κινήτρου απόδοσης που θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας και θα καταβάλλεται μετά από αξιολόγηση (;) και σε ορισμένους (αξιοκρατικά πάντα).

  • Αύξηση ωραρίου εργασίας σε 40 ώρες εβδομαδιαίως και λειτουργία δημοσίων

υπηρεσιών το απόγευμα από τον Οκτώβριο, χωρίς βέβαια πρόσθετη αμοιβή.

  • Περικοπές σε περίθαλψη και ασφάλιση. Ήδη από 1 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί δεν

εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ καθώς ο συγκεκριμένος οργανισμός, μεταξύ άλλων, τους χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

  • Νέα περικοπή στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ των δημοσίων

υπαλλήλων χωρίς να αποκλείεται η περικοπή όλων των συντάξεων μετά το 2012.

  • Συζήτηση περί αύξησης στα 67 των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους.
  • Επανακαθορισμός (διάβαζε πετσόκομα) των βαρέων και ανθυγιεινών στο

δημόσιο.

  • Συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών και απολύσεις-

μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού.

Και το όνομα αυτού…

«κρατικός υπάλληλος»

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει την έννοια του «δημοσίου υπαλλήλου» με αυτήν του «κρατικού υπαλλήλου». Η αλλαγή αυτή αποτελεί ποιοτική διαφορά στο βαθμό που αμφισβητεί ουσιαστικά τη σύνδεση του υπαλλήλου με το υπουργείο ή τον δημόσιο οργανισμό όπου εργάζεται, μετατρέποντάς τον σε λειτουργό του κράτους με μια γενική και, υπό αυτές τις συνθήκες, επικίνδυνα ευρεία έννοια.

Στη συνέχεια, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει την κινητικότητα στο δημόσιο, θα κάνει πιο «ευέλικτες» τις μετακινήσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις που αρχικά θα έχουν εθελοντικό χαρακτήρα και κατόπιν υποχρεωτικό, με μόνο περιορισμό να πραγματοποιούνται «εντός των ίδιων γεωγραφικών ορίων των πόλεων ή των νομών που απασχολούνται οι εργαζόμενοι για να μη διαταραχθεί η οικογενειακή και προσωπική τους ζωή» («Έθνος», 21-2-2011). Θα δίνεται η δυνατότητα κινητικότητας ανά πενταετία, προκειμένου «ένας υπάλληλος να μπορεί να βελτιώσει τη θέση του και να ανανεώσει τη καριέρα του»! Καλά που φροντίζει η κυβέρνηση του μνημονίου και των περικοπών, των απολύσεων και της ανεργίας για τη καριέρα μας και κυρίως για την οικογενειακή και προσωπική μας ζωή!!

Όλα αυτά θα “διευκολυνθούν” με το ενιαίο μισθολόγιο και το ενιαίο προσοντολόγιο, καθώς δεν θα χρειάζονται πλέον οικονομικά κίνητρα για τις μετατάξεις έτσι ώστε να λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα, θέση, χρόνια υπηρεσίας και τομέα ευθύνης σε όλα τα υπουργεία. Ρύθμιση που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πρόκειται να επιφέρει μειώσεις μισθών σε 40.000 υπαλλήλους. Αυτά προβλέπει η τρόικα και η εντολοδόχος κυβέρνηση για μας για το επόμενο διάστημα.

Είναι φανερό ότι μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στον εργασιακό μεσαίωνα, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας θυσιάζονται στο βωμό του μνημονίου και της τρόικας. Το Εθνικό Τυπογραφείο, δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση στον ανησυχητικό κανόνα. Η απραξία συνεχίζεται και όσο δεν βλέπουμε το αντίθετο, παραμένουν οι αγωνίες μας για εγκατάλειψη και αλλαγή προσανατολισμού ή απαξίωση κι ας μη ξεχνάμε ότι ακολουθούν νέοι οργανισμοί και συγχωνεύσεις για όλο το δημόσιο.

Απέναντι στη γενικότερη κατάσταση οι πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ αρκούνται σε ψελλίσματα και κορώνες χωρίς πραγματικά να συμβάλλουν αλλά ουσιαστικά να υπονομεύουν τη δημιουργία μετώπου αντίστασης των εργαζομένων.

Πρέπει να αυτοοργανωθούμε, πρέπει με δικές μας πρωτοβουλίες, όλοι μαζί να βρούμε τη δύναμη να αντισταθούμε στη βάρβαρη επίθεση. Κόντρα και πέρα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, κόντρα στα μέτρα της κυβέρνησης, κόντρα στο μνημόνιο και την τρόικα, κόντρα στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Ευτυχώς τα μηνύματα από τους καθημερινούς αγώνες κλάδων εργαζομένων και λαού, που καθημερινά παλεύουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μαύρης προπαγάνδας και τρομοκρατίας, μας δίνουν κουράγιο. Ας τους συναντήσουμε πριν να είναι αργά.