ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
βρισκόμαστε μπροστά σε μια ολομέτωπη επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Είναι σαφές ότι πίσω από τα παχιά λόγια περί «μεταρρυθμίσεων» και την κινδυνολογία περί μη «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκεται ο στόχος της πλήρους κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης. Επί 50 και πλέον χρόνια οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις ληστεύουν συστηματικά τα αποθεματικά των Ταμείων. Ληστεύουν δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι της παραγόμενης εργατικής υπεραξίας, χαρίζοντας προκλητικά κέρδη σε όλες τις μερίδες του κεφαλαίου.
Σήμερα, που μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων έχουν γίνει απασχολήσιμοι, μας καλούν και πάλι να πληρώσουμε τις δικές τους ληστείες. Η κυβέρνηση βαδίζοντας στ’ αχνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων επιδιώκει και:
- Νέα αύξηση των εργασιακών ορίων ηλικίας
- Κατάργηση «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων
- Συγχώνευση των Ταμείων και εξίσωση προς τα κάτω των δικαιωμάτων των εργαζομένων
- Περαιτέρω μείωση των συντάξεων, με αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους
- Επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας
- Περιορισμό των βαρέων και ανθυγιεινών
Στην προσπάθειά της αυτή, η κυβέρνηση έχει στήσει ένα αντεργατικό εργαστήριο κοπτικής- ραπτικής, με επιτροπές «σοφών» και εμπειρογνωμόνων και προβάρει τα μεγέθη των περικοπών. Παράλληλα, αναζητά πρόθυμους συνεργάτες και συνενόχους στο στρατόπεδο των εργαζομένων. Το Ασφαλιστικό, παρότι μεταφράζεται σε οικονομικά μεγέθη, είναι αμιγώς πολιτικό ζήτημα. Τα ελλείμματα που δημιούργησαν με ληστείες κυβερνήσεις και κεφάλαιο δεν θα τα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι.
Οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, παρά τις μεγαλοστομίες περί μη συμμετοχής στον «κοινωνικό» διάλογο, έχουν επανειλημμένα αποδείξει την πίστη τους στην πολιτική του συμβιβασμού, της συναίνεσης και της υποταγής. Για μας τους εργαζόμενους είναι σαφές ότι μόνο με το δρόμο του αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιασφαλιστική επίθεση και καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους να οργανώσουμε μαζί τη δράση και τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο δρόμος του αγώνα έφερε την ανατροπή των προτάσεων Γιαννίτση, ο δρόμος του «κοινωνικού» διαλόγου έφερε το νόμο Ρέππα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, πλαισιώστε την πρωτοβουλία δράσης για το ασφαλιστικό, διεκδικώντας ανυποχώρητα:
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ- ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ- ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝ. ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ