Νέο Μισθολόγιο με Μνημονιακή Συνταγή

Ενόψει του νέου μισθολογίου στο δημόσιο συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας από στελέχη δυο ιδιωτικών εταιρειών (Hay Group και Icap Group) και τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Η ομάδα αυτή συνέταξε μια «Μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο δημόσιο», την οποία έδωσε στο φως της δημοσιότητας στις 2-3-2011.

Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση τα συμπεράσματα της μελέτης δεν ενισχύουν την επιχειρηματολογία της περί του μεγάλου αριθμού και υψηλά αμειβόμενων δημοσίων υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα στα συμπεράσματα της μελέτης αναφέρονται τα εξής:

«Το μέγεθος της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα συμβαδίζει με το αντίστοιχο μέγεθος των αναπτυγμένων οικονομικών χωρών, ειδικά της Ε.Ε…..

Η μισθολογική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ συμβαδίζει με την αντίστοιχη των αναπτυγμένων οικονομικά χωρών (ειδικά της Ε.Ε.) ….

Η μέση αμοιβή των απασχολούμενων στον ελληνικό δημόσιο τομέα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα μέσα ευρωπαϊκά μεγέθη….

Η ανάγνωση των παραπάνω συγκριτικών στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατή η ανάδειξη της μέσης αμοιβής και της συνολικής μισθολογικής δαπάνης ως των βασικών προβλημάτων στη λειτουργία του δημοσίου τομέα….

Καμία από τις χώρες που εξετάστηκαν δεν έχει μπορέσει να μεταβεί πλήρως από ένα σύστημα αμοιβών όπου η εξέλιξη βασίζεται στα έτη υπηρεσίας σε ένα σύστημα όπου η εξέλιξη βασίζεται στην απόδοση».

Η απογοήτευση από τα συμπεράσματα της Μελέτης ήταν τέτοια που η κυβέρνηση μετά τη δημοσίευσή τους δεν τα ξαναεπικαλέσθηκε. Είναι προφανές ότι δεν την βοηθάει στην ιδεολογική προπαγάνδα ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να προχωρεί τα σχέδιά της για το νέο μισθολόγιο και αν κρίνουμε από όσα δημοσιοποιούνται θα ακολουθηθεί η γνωστή συνταγή της ισοπέδωσης προς τα κάτω και θα πρέπει να ανησυχούμε σοβαρά.

Μερικά από αυτά είναι:

- Μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων ως και 8%.

- Επιβολή σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ασφαλιστικής εισφοράς 3% υπέρ των ανέργων

- Ενσωματώνεται ό,τι έχει απομείνει από τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στο μισθό.

- Καταργούνται όλα τα επιδόματα εκτός ελαχίστων (π.χ. οικογενειακού, ειδικών συνθηκών, θέσης ευθύνης). Επιδόματα που, σύμφωνα με υπολογισμούς, συμπληρώνουν αυτή τη στιγμή το εισόδημα 160.000 υπαλλήλων.

- Το κίνητρο απόδοσης, κόβεται στο μισό και γίνεται επίδομα παραγωγικότητας που, όπως και οι αυξήσεις, θα δίνεται κατόπιν αξιολόγησης (!).

- Σαρώνονται τα ειδικά μισθολόγια.

- Μειώνονται τα μισθολογικά κλιμάκια από 18 σε 10, άρα και οι ευκαιρίες για κάποια αύξηση.

- Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα ασφαλίζονται πλέον στο ΙΚΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τα Ταμεία του δημοσίου.

Εκφρασμένη πρόθεση: η μείωση του μισθολογικού κόστους από 21,5 το χρόνο σε 16,5 δισ. ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ασκώντας αυτές τις πολιτικές θα έχουμε το πραγματικό, το ορατό, το μετρήσιμο πολύ θετικό αποτέλεσμα να έχει καταστεί στο τέλος αυτής της προσπάθειας η ελληνική δημόσια διοίκηση μια από τις πιο οικονομικές στη λειτουργία τους σε επίπεδο χωρών ΟΟΣΑ και Ε.Ε. Θα έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μισθολογικής δαπάνης δημοσίου σε σχέση με το σύνολο των πρωτογενών δαπανών ενός κράτους».

Απέναντι σε όλα αυτά τα καταιγιστικά, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι «αν προωθηθούν αυτά τα σχέδια η αντιπαράθεσή μας με την κυβέρνηση θα έχει τέτοια ένταση που δεν έχει υπάρξει προηγούμενα. Αναγκαία και ικανή συνθήκη διεξαγωγής διαλόγου και διαπραγματεύσεων για ένα νέο μισθολόγιο, είναι η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού».

Δυστυχώς οι εξελίξεις τρέχουν. Μακάρι να διαψευσθούμε, αλλά εμείς αμφιβάλλουμε για τις αγωνιστικές προθέσεις του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου. Και στο θέμα του μισθολογίου, όπως και σε τόσα άλλα που μας έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε κόντρα στις διαθέσεις των ηγεσιών, να αντισταθούμε. Να ενωθούμε με τους χιλιάδες εργαζόμενους που ζουν στις ίδιες συνθήκες, με τα ίδια προβλήματα, απέναντι στον ίδιο εχθρό: την κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο.