Μια τοποθέτηση που δεν έγινε….


...και δεν έγινε όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί όταν ακούνε μονάχα λίγοι αυτά που πραγματικά λες και δεκάδες άλλοι τα ακούνε την επομένη διαστρεβλωμένα δια της «διαδρομιστικής τεχνικής» είναι πιο συνειδητό να σιωπάς και να μιλάς μέσω του μοναδικού μέσου που διαθέτεις.

Θα τρελαθούμε συνάδελφοι; Θεωρώ ότι η τοποθέτηση – εισήγηση (;) του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση της 25/11 ήταν απλά… εκτός θέματος. Ή τόσο εντός που συνειδητά επιλέχθηκε η δοκιμασμένη τακτική του «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», αφού είναι προφανές ότι το ζήτημα της τροποποίησης του Οργανισμού θα προκαλούσε τριγμούς, πράγμα που αποδεικνύει και η πρωτοφανής επίκληση της έλλειψης απαρτίας στη προηγούμενη συνέλευση; Είναι μικρή συνάδελφοι η εμπειρία μου είναι όμως αρκετά πλούσια σε παρόμοιες σκηνές που όταν τα πράγματα σφίγγουν γυρνάμε στα γνωστά μα και τόσο οικεία θέματα, σε σημείο που κάποια στιγμή μπερδεύτηκα αν στο βήμα ήταν ο νυν ή ο πρώην Πρόεδρος του ΣΠΕΤ! Λαϊκισμός και επίκληση των δημοκρατικών διαδικασιών του Δ.Σ. που δήθεν κάποιοι αποφεύγουν ενώ προτιμούν τη Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο του Συλλόγου!!! Και για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια όλα αυτά επειδή «εσείς μάς ψηφίσατε και ό,τι κάνουμε το κάνουμε για το συμφέρον σας». Μπράβο, αλλά αν είναι έτσι προς τι η ανάγκη να αναφέρεται συνέχεια; Η επανάληψη είναι λέει μήτηρ μαθήσεως, μα και …αδελφή της ανίας.

Και για να έρθουμε και στην ουσία. Διάβασε αλήθεια κανείς την περί ης ο λόγος τροποποίηση; Είχε αλήθεια εντοπίσει κανείς όλα αυτά τα δήθεν γραφειοκρατικά, που όμως θα δυσκολέψουν τη καθημερινότητα των συναδέλφων που εμπλέκονται στα συγκεκριμένα τμήματα; Προφανώς όχι. Εξ’ ου και η έκπληξη, μα και η απουσία πρακτικών στην συνέλευση, αφού βέβαια ήταν όλοι συντονισμένοι στο γνωστό μότο «αυτοί δεν έχουν προτάσεις». Έχουμε, απ’ ό,τι φάνηκε από την λεπτομερή τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΑΚΕΤ, αλλά προτιμούμε να τις αναφέρουμε σε αυτούς που πραγματικά θέλουν να μας ακούσουν.

Σκοπός είναι λέει «το συμφέρον των συναδέλφων», να κάνουμε δηλαδή και τους 300 υπαλλήλους προϊσταμένους και διευθυντές. Μετά ποιος θα δουλεύει άραγε; Προφανώς αυτοί οι κάποιοι που μην έχοντας «ακουμπήσει κάπου» θα μείνουν έξω. Ας μην κοροϊδευόμαστε συνάδελφοι κι ας μην κρυβόμαστε τάχα μου πίσω από την αναβάθμιση των υπαλλήλων της ΥΕ κατηγορίας, που καλώς γίνεται. Αρκετά πιά! Έπεσαν τα προσχήματα και φάνηκε τι πραγματικά επιδιώκεται με τη δημιουργία της νέας διεύθυνσης. Ας κομματιαστεί κι ας επιβραδυνθεί η παραγωγή (στη βελτίωση της οποίας όλοι ορκίζονται…) δίνοντας αφορμή για την διακύβευση των δημοσιευμάτων των εταιρειών. Όλα στο βωμό του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων!

Πετρούλια Όλγα