Αξιολόγηση: το εργαλείο των απολύσεων

«Να αξιολογηθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όσοι έχουν τα προσόντα, την πρόθεση και την προσφορά, να παραμείνουν ή να μετακινηθούν σε άλλους χώρους όπου τους χρειάζεται το δημόσιο. Όσοι δεν τα έχουν αυτά, να απολυθούν όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα».
(Άννα Διαμαντοπούλου, από ομιλία της στην εκδήλωση «Η Ελλάδα τώρα»).

Η εφεδρεία, σύμφωνα και με δηλώσεις της κυβέρνησης, απέτυχε να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας τους 30.000 εργαζομένους, όπως στόχευε. Κατάφερε όμως να σπάσει ένα θέμα ταμπού, τη μονιμότητα στο δημόσιο, διευκολύνοντας τον πραγματικό στόχο που είναι οι χιλιάδες απολυμένοι μέχρι το τέλος της τριετίας.  Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η επόμενη αναθεώρηση του συντάγματος θα έχει ως κεντρικό ζήτημα την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τη δυνατότητα άμεσων απολύσεων με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων θα παίξουν αρχικά αυτό το ρόλο με κίνδυνο όμως η οριζόντια εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής να παρασύρει τους πάντες ακόμα και «δικά μας» παιδιά. Αλλά και γι’ αυτό υπάρχει λύση. Καθώς η κατάργηση των οργανικών θέσεων δεν σημαίνει αυτόματα απόλυση όλων όσων τις κατέχουν, αλλά επιλογή μεταξύ αυτών για να βρεθούν εκείνοι που θα απολυθούν και εκείνοι που θα παραμείνουν στη θέση τους ή θα απορροφηθούν από άλλους φορείς, θα επιστρατευτεί η αξιολόγηση για να πετύχει στοχευμένες απολύσεις και να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι. Με πρόσχημα την «αντικειμενικότητα» και την «αξιοκρατία», που γνωρίζουμε πολύ καλά πώς εφαρμόζονται, προσλήφθηκε γαλλική εταιρεία που δήθεν απροκατάληπτα και χωρίς δεσμεύσεις θα υλοποιήσει το επιθυμητό σχέδιο και θα δείξει το δρόμο της ανεργίας σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που μάλλον συσκοτίζει παρά διευκρινίζει το τι πρόκειται να γίνει. Συμβόλαιο μεταξύ εργαζόμενου και προϊσταμένου του, ερωτήσεις με πολλαπλές επιλογές, συμβούλια και επιτροπές αξιολόγησης, στόχοι και κριτήρια, ένας κυκεώνας γραφειοκρατίας για να πούνε το πολύ απλό ότι θέλουν να απολύσουν 150.000 δημοσίους υπαλλήλους και ψάχνουν τον πιο ανώδυνο και εύληπτο γι’ αυτούς τρόπο. Να μην τους αφήσουμε.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ