ΤO ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ - ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
28-11-2011
 ΤO ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ
Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου προχωρούμε σε 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, αντιδρώντας στα σχέδια διάλυσης της υπηρεσίας μας

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Εδώ και δυο χρόνια κυβέρνηση και τρόικα (Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ.- Δ.Ν.Τ.) έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα  δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, από τις απανωτές περικοπές των αποδοχών μας, έως και 50%, μέχρι την πρόσφατη εφεδρεία και τις απολύσεις. Στόχος τους, να μας επιβάλουν εργασιακή έρημο και να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση διαλυμένους, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα, χωρίς πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, αιχμάλωτους στους πιο βάρβαρους σχεδιασμούς του ξένου και ντόπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Ειδικότερα, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «ταφόπλακα» για τους δημοσίους υπαλλήλους και υλοποιώντας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με εντολή της τρόικα, αφού διέλυσε σχολεία και νοσοκομεία, προχωρά σε καταργήσεις οργανικών μονάδων δημοσίων υπηρεσιών, οδηγώντας στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμισή τους,  την εγκατάλειψη και σκόπιμη απαξίωση υγιών και με κοινωνική προσφορά οργανισμών,  στην καθημερινή ταλαιπωρία και  αδιαφορία του κράτους προς τον πολίτη.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
Στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς προβλέπεται, μεταξύ άλλων,  και η κατάργηση των βασικών και αναπόσπαστων για τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου Διευθύνσεων Διοικητικού, Οικονομικού και Πληροφορικής.
Με την κίνηση αυτή τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η υπόσταση του Εθνικού Τυπογραφείου, μιας υπηρεσίας που για πάνω από ενάμιση αιώνα λειτουργεί ανελλιπώς ως ενιαίος διοικητικός φορέας, σταθερός υπερασπιστής της δημοκρατικής αρχής της δημοσιοποίησης των πράξεων του κράτους.
 Κινδυνεύει το μέλλον ενός πλήρως εξοπλισμένου τεχνολογικά εργοστασίου με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες (σχολικά βιβλία, έντυπα του δημοσίου κ.λπ.) που, όχι τυχαία, δεν αξιοποιούνται από τον κρατικό μηχανισμό και απειλούνται οι εργαζόμενοί του, που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, εν ονόματι της συρρίκνωσης του «αντιπαραγωγικού» κράτους.
Kινδυνεύει το Εθνικό Τυπογραφείου να μετατραπεί σε ένα συνδικαλιστικά ακρωτηριασμένο και ελέγξιμο παράρτημα. Μόνιμη επιδίωξη της εκάστοτε εξουσίας.
Το σχέδιο ήταν ορατό εδώ και δύο χρόνια, παρά τα περί του αντιθέτου προσχηματικά λεγόμενα από πολιτικούς παράγοντες και συνδικαλίζοντες, με αθορύβως προεξάρχοντα  σ’ αυτό το σχέδιο, τον κ. Ειδικό Γραμματέα, σε ρόλο «δούρειου ίππου».
 Τα γεγονότα πλέον βοούν: Συστηματική εγκατάλειψη-υποβάθμιση της εκτυπωτικής μονάδας του Ε.Τ., κατάργηση της θέσης του Ειδικού Γραμματέα και τώρα επαπειλούμενος ακρωτηριασμός του ενιαίου και αδιάσπαστου της υπηρεσίας.  

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ενιαία και αδιάσπαστη ύπαρξη του Εθνικού Τυπογραφείου.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τη δουλειά μας και τις τεράστιες δυνατότητες της υπηρεσίας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο κατάργησης των τριών Διευθύνσεών του.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου να παραμείνουν σε αυτό χωρίς κανείς να χάσει τη θέση του.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΕΙΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ - ΑΠΟΛΥΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.