Η κοπή της πίτας και η «γυριστή» του κ. Υπουργού

Τα εν οίκω και… εν δήμω

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας του ΣΠΕΤ στις 22-1-2008, ο ασθμαίνων (λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, είπε) υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό, διαβεβαιώνοντας ότι «συναισθηματικά και ανθρώπινα είναι κάθε χρόνο κοντά μας».

Στη συνέχεια, αφού επεσήμανε ότι «το προσωπικό του Εθνικού Τυπογραφείου κάνει τη δουλειά του πέρα και έξω από αντιπαραθέσεις» εξήρε τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώθηκε το ογκώδες εκλογικό υλικό μέσα σε πιεστικό χρόνο ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2007. Ύστερα μας χάιδεψε τ’ αυτιά με ευχαριστίες, για να αναγνωρίσει πάντως ότι οι «οικονομικές απολαβές σε σχέση με το έργο που παράγεται δεν είναι εκείνες που πρέπει».

Και όταν ήρθε η ώρα να μπει στο «ψητό» με κάποια δέσμευση, μας πρόσφερε… αέρα κοπανιστό. «Ελπίζω, είπε, ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να αντιμετωπίσω όσες εκκρεμότητες έχουμε».

Τι ήθελε να πει ο «ποιητής»; Θα σας γελάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι στο «δια ταύτα», ο κ. υπουργός «την έκανε γυριστή», κατά το κοινώς λεγόμενο. Άλλωστε, στα ακαδημαϊκά λόγια είναι «μανούλα» ο κ. Υπουργός. Με τούτα και με κείνα, τα τελευταία χρόνια ακούμε το ίδιο μονότονο ακαδημαϊκό παραμύθι. Όλα σταματούν στις ανέξοδες ευχές για «προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».

Και δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά η διοίκηση του οικοδεσπότη Συλλόγου του θύμισε ότι με συναισθηματισμούς, υποσχέσεις και ωραία λόγια αβρότητας δεν χορταίνει κανείς.

· Κάτι υπεσχημένες, εδώ και κάποια χρόνια, αυξήσεις, πότε θα δοθούν κύριε Υπουργέ;

· Πότε θα «τρέξουν» οι προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στο γερασμένο, ηλικιακά, Εθνικό Τυπογραφείο;