Τα εν οίκω και… εν δήμω

  • Απ’ ότι φαίνεται και φέτος το ύψος των υπερωριών θα κινηθεί και πάλι σε χαμηλά επίπεδα. Ίσα για να καλλιεργούνται το κλίμα δυσπιστίας, οι δυσαρέσκειες και οι μεταξύ των συναδέλφων έριδες. Τελικά ίσως έχουν δίκιο εκείνοι οι ενοχλητικοί που επιμένουν να φωνάζουν ότι ο στόχος μας θα πρέπει να είναι οι πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι υπόλοιπες παροχές (υπερωρίες, επιδόματα…) ενώ δύσκολα δίνονται ευκολότερα παίρνονται πίσω.
  • Με μεγάλη χαρά είδαμε να επαναλαμβάνεται φέτος η πρωτοβουλία του ΣΠΕΤ για τη διοργάνωση εκδρομής. Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι συνάδελφοι πλαισιώνουν αυτές τις εκδηλώσεις, έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και ψυχαγωγούνται. Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε η ανάγκη για διασκέδαση είναι πολύ μεγάλη. Ανάγκη είναι όμως να δείχνουμε την ίδια ζέστη και ενθουσιασμό και για τους κοινούς μας αγώνες, γιατί το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.
  • «Εύγε» στους δυο συναδέλφους – ζωγράφους Ηλία Σερκετζή και Βασίλη Μαυριδόγλου και «μπράβο» για την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας να αγοράσει και προσφέρει πίνακές τους σε όσους συναδέλφους κέρδισαν το φλουρί στην εκδήλωση κοπής της πίτας. Έτσι είχαμε κι εμείς την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους. Ευχόμαστε και στους δυο επιτυχίες στο δύσκολο δρόμο της Τέχνης.
  • Αλήθεια με εκείνες τις περιβόητες ολομέλειες διευθύνσεων τι θα γίνει; Πότε, επιτέλους, θα συγκληθούν;
  • Επιτέλους μετά από δύο χρόνια ο ΑΣΕΠ προκήρυξε 10 θέσεις ΤΕ Γραφικών Τεχνών, προκειμένου να ανακουφιστούν οι συνάδελφοι στη φωτοσύνθεση και τις εκτυπώσεις. Γιατί τα τελευταία χρόνια η δουλειά έχει αυξηθεί χωρίς να έχουν γίνει οι αντίστοιχες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μας έφαγε φαίνεται κι εμάς η λιτότητα και οι περικοπές.
  • Κουιζ: Ποια συνάδελφος εμφανίστηκε σε πρακτικά ημερίδας του 1998 που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ ως… «εκπρόσωπος των εργαζομένων του Εθνικού Τυπογραφείου»; Τρίβαμε τα μάτια μας γιατί η συγκεκριμένη συνάδελφος όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων του Εθνικού Τυπογραφείου, αλλά με τόσα χρόνια που είναι αποσπασμένη ούτε και κατ’ όψιν τη θυμόμαστε. Αναρωτιέστε που αλιεύσαμε τη… θρασύτατη αντιποίηση; Σε έκδοση της Γραμματείας Γυναικών της ΑΔΕΔΥ με τίτλο «Γυναίκα: Εργασία – Συνδικαλισμός – Πολιτισμός», που μοιραζόταν στο τελευταίο της συνέδριο τον περασμένο Νοέμβριο. Αν και έχουν περάσει 6 χρόνια από τη συγκεκριμένη ημερίδα, εν τούτοις scripta manent. Ο ευρών αμοιφθήσεται…
  • Στη συγκέντρωση της 20ης Οκτωβρίου 2004, όπου είχε κληθεί από τον ΣΠΕΤ και μίλησε ο Γεν. Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ εν όψει της απεργίας της 21 Οκτωβρίου 2004, δεν είδαμε να παρίστανται οι περισσότεροι Διευθυντές – πρώην και νυν – του Εθνικού Τυπογραφείου. Φαίνεται δεν είναι εργαζόμενοι σαν εμάς και έχουν βαλθεί να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

4/2005