ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ  ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
 
Η συμμετοχή των εργαζομένων του  Εθνικού Τυπογραφείου στην 48ωρη  απεργία της 28 και 29 Νοεμβρίου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα της απεργίας, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τη στιγμή που εκτυλισσόταν συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Τυπογραφείου με τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου. 

Οι απαντήσεις που δόθηκαν στα αιτήματα των απεργών δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και στη γενική συνέλευση της επόμενης ημέρας, μετά από σχετική πρόταση του Δ.Σ. οι απεργοί εργαζόμενοι αποφασίσαμε συνέχιση της απεργίας και συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τα σχέδια διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις τεράστιες παραγωγικές  δυνατότητες του εργοστασίου  μας ενάντια σε κάθε σχέδιο συρρίκνωσής  του.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις  θέσεις εργασίας μας ενάντια σε κάθε σχέδιο που απειλεί το δικαίωμά μας στη δουλειά.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο κατάργησης των Διευθύνσεων Διοικητικού, Οικονομικού και Πληροφορικής του Εθνικού Τυπογραφείου.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου να παραμείνουν σε αυτό χωρίς κανείς να χάσει τη θέση του.
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ  ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΕΙΝΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ  ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ - ΑΠΟΛΥΣΗΣ