ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-12-2011: ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
      7-12-2011
      Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 
      ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
  
   
Εμείς οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου, έχοντας διανύσει με μεγάλη επιτυχία δυο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια πρωτοφανούς μαζικότητας γενική συνέλευση, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, αποφασίσαμε ομόφωνα και με συμπαγή ενότητα τη συνέχιση με απεργία διαρκείας από Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.
       
Η επιτυχία της απεργίας μας είναι  τεράστια, η συμμετοχή όλων μας  πρωτοφανής και η αμηχανία της  κυβέρνησης φανερή. Στις 6 Δεκεμβρίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μάς κοινοποίησε με δικαστικό κλητήρα την απόφασή της να προσφύγει στο δικαστήριο, με αίτημα να κηρυχθεί η απεργία μας παράνομη και καταχρηστική.
       
Παρά  το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί από την επίσημη  ΠΑΣΚ και τα ανεπίσημα παρακλάδιά της, η μαζικότατη χθεσινή γενική συνέλευση επανεπιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφασή της για πραγματοποίηση της σημερινής απεργίας.
  
Στην πάγια τακτική ποινικοποίησης των αγώνων, προσφιλή μέθοδο τρομοκράτησης των εργαζομένων από όλες τις κυβερνήσεις, απαντήσαμε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, με μαζικό «παρών» έξω από το κτίριο της Ευελπίδων όπου εκδικαζόταν η προσφυγή της κυβέρνησης κατά της απεργίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή η απόφαση του δικαστηρίου δεν μας είναι γνωστή, αν και δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της περίφημης «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Συνεχίζουμε την απεργία μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην αυριανή γενική συνέλευση που θα καθορίσει την περαιτέρω στάση μας.
 
 
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
 
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ενιαία και αδιάσπαστη ύπαρξη του Εθνικού Τυπογραφείου.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τη δουλειά μας και τις τεράστιες δυνατότητες της υπηρεσίας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο κατάργησης των τριών Διευθύνσεών του.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου να παραμείνουν σε αυτό χωρίς κανείς να χάσει τη θέση του.