Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η Αγωνιστική Κίνηση Εθνικού Τυπογραφείου, καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον απεργών διαδηλωτών στην πορεία της 11ης του Μάη. Απρόκλητα και μεθοδευμένα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με μένος και λύσσα σε μπλοκ διαδηλωτών, σε γυναίκες και ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να οδηγηθούν στα νοσοκομεία με ανοιγμένα κεφάλια και ένας εξ αυτών να βρεθεί στην εντατική.

Η κυβέρνηση θέλει να μας τρομοκρατήσει, θέλει να μας φιμώσει, θέλει να πνίξει στο αίμα και τα δακρυγόνα την αντίδρασή μας στην αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου. Θέλει να μας φοβίσει για να μπορέσει να περάσει και το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει. Ενώ χτυπάει διαδηλωτές με λύσσα, αφήνει ανεξέλεγκτους ακροδεξιούς να αλωνίζουν και να σκοτώνουν τρομαγμένους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, τμήματα του οποίου, αναμφισβήτητα, έχουν γκετοποιηθεί χάρη στην ανυπαρξία κοινωνικού κράτους, όπου κυριαρχούν η εγκληματικότητα (ζεστό είναι ακόμα το αίμα του Μανώλη Καντάρη) τα ναρκωτικά, η κοινωνική εξαθλίωση (γεμάτοι οι δρόμοι και οι δημόσιοι χώροι από αστέγους), η πορνεία. Πίσω από το προσωπείο των «δημοκρατικών ευαισθησιών» (δηλώσεις Παπουτσή) στηρίζει την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας οδηγώντας κομμάτια της κοινωνίας στο περιθώριο, σπάει τον κοινωνικό ιστό και παράγει εγκληματικότητα και βία.

Η απάντηση σ’ αυτό το κλίμα τρομοκρατίας είναι μια: να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Δεν μπορεί να είναι διέξοδος οι μεμονωμένες πράξεις αντεκδίκησης, που γίνονται για μας αλλά χωρίς εμάς. Να συμμετέχουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που καθημερινά ξεσπούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.

Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει!