Όταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δίνει συνεντεύξεις ή εκφωνεί «δεκάρικους»…

Αποτόλμησε να ξεστομίσει τη… βαρύγδουπη απόφανση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Παπαστύρου: «Τα συνδικάτα στο Δημόσιο δεν είναι μέρος της κρατικής γραφειοκρατίας»! («Η κυριακάτικη Αυγή», 12-10-2003).

Το πιστεύει; Δε το πιστεύει; Θα σας γελάσουμε. Πάντως καθόλου πρωτότυπο το ανέκδοτο. Παλαιό όσο και η πυραμίδα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται και ο ίδιος. Δηλαδή η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ τι είναι; Επαναστατική μήπως ή αυτόνομη; Δεν μπήκε στον κόπο να μας πληροφορήσει.

Αν ο κ. πρόεδρος δεν ήταν ΠΑΣΚίτης, θα βρισκόταν σήμερα σ’ αυτή τη θέση; Ή αν, φερ’ ειπείν, έπαυε να είναι κυβερνητικός, από πού θα αντλούσε τόσο θράσος και τέτοια στρεψόδικη προκλητικότητα;

Είπε κι άλλα «νόστιμα» στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ:

· «Το νέο μισθολόγιο [σ.σ. το διεκδικούμενο, τότε, από την ΑΔΕΔΥ] είναι προορισμός, αξίζει και το ταξίδι. Είμαστε αλύγιστοι στο στόχο, ευέλικτοι στην τακτική για να έχουν συνέχεια και διάρκεια τα βήματά μας μέχρι να πετύχουμε αποδεκτές λύσεις». Κόψε κάτι κύριε πρόεδρε από τα ποιητικότροπα ψέματα, γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα των επαναστατών. Ε, όχι και «αλύγιστοι στο στόχο», οι οσφυοκάμπτες εταίροι της κυβερνητικής πολιτικής…!

· Αλλά ο κ. Παπασπύρου είναι ασταμάτητος. Διακήρυξε με στόμφο στην απεργιακή συγκέντρωση της 20-11-03, στο πεζόδρομο της οδού Κοραή: «Το σ.κ. πρέπει να κινείται και να πορεύεται ακηδεμόνευτα»! Τόσο ακηδεμόνευτα, που ο ίδιος, από τους πλέον προβεβλημένους της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, παλεύει για να ξανακερδίσει στις εκλογές το κόμμα, εναντίον της πολιτικής του οποίου ωρύεται από μικροφώνων!

Όταν η διγλωσσία και ο φαρισαϊσμός χάνουν το νόημά τους…

1/2004