ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ



Με όχημα την οικονομική κρίση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση προχωρoύν στην επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων, ενώ το ΠΑΣΟΚ «μάχεται» στην αρένα των Ευρωεκλογών για το ποιος είναι ικανότερος να φορτώσει την κρίση στις πλάτες του λαού.


Η επίθεση για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο κλιμακώνεται και τα σημάδια δεν μπορούν να αφήσουν πια κανέναν αδιάφορο:

  • Πάγωμα μισθών και συντάξεων, εφάπαξ βοήθημα «ελεημοσύνης» αντί για πραγματικές αυξήσεις, εισοδηματική πολιτική φτώχειας και εξαθλίωσης με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και τη φοροεπιδρομή να εξανεμίζουν το εισόδημά μας.
  • Χτύπημα του δικαιώματος στην κύρια και την επικουρική σύνταξη με πρώτα θύματα τις γυναίκες. Χτύπημα στην περίθαλψη και σωρεία προτάσεων για παρακράτηση ενός μισθού υπέρ του χρεοκοπημένου ΤΠΔΥ (εφάπαξ). Αλλαγή του χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική σε επαγγελματική με αποτέλεσμα την άρση της υποχρέωσης του κράτους για την καταβολή συντάξεων.
  • «Όλα στο κεφάλαιο» με το στενό δημόσιο τομέα να ακολουθεί τις ΔΕΚΟ στο ξεπούλημα και τις ιδιωτικοποίησεις.
  • Έλλειψη προσωπικού, ανύπαρκτες προσλήψεις, μείωση του αριθμού των μόνιμων εργαζομένων με επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και χτύπημα της «κακόφημης» μονιμότητας στην κατεύθυνση κατάργησής της.

Μπροστά σε όλα αυτά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ παραμένει στη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής, της συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας και αρκείται σε απλές εξαγγελίες απεργιών με φραστικές κορώνες, χωρίς πραγματική στήριξη.


Η διέξοδος βρίσκεται στην ανάπτυξη μαζικού και πολιτικοποιημένου κινήματος ως το μόνο που μπορεί να αποκρούσει την επίθεση και να φέρει πιο κοντά την προοπτική της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα, της αποφασιστικής και μαζικής πάλης γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

deltioaket.blogspot.com