Ένα «ιδιαζόντως ειδεχθές» ρατσιστικό έγκλημα στη Γερμανία



Η Αιγύπτια Μάρβα αλ Σερμπίνι, 31 ετών, φαρμακοποιός και μέλος της εθνικής ομάδας handball της Αιγύπτου, βρισκόταν στη Γερμανία επί τρία χρόνια με το μόλις 2 ετών παιδί της, συνοδεύοντας τον σύζυγό της, που ολοκλήρωνε τη διδακτορική διατριβή του στη φαρμακολογία, στο Ινστιτούτο Max Plank της Δρέσδης, με χρηματοδότηση του αιγυπτιακού κράτους. Στο τέλος του 2009, αναμενόταν να ολοκληρωθεί η διατριβή του συζύγου και η οικογένεια επρόκειτο να επιστρέψει στην Αίγυπτο.

Δυστυχώς, όλα ανατράπηκαν κατά τον τραγικότερο τρόπο.

Πριν από ένα χρόνο και ενώ η Μάρβα βρισκόταν σε παιδική χαρά παίζοντας με το παιδί της, της επιτέθηκε ένας άνεργος 28χρονος Γερμανός, ο Άλεξ Β., ρωσικής καταγωγής, επιχειρώντας να της βγάλει τη μαντήλα και περιλούζοντάς την με χαρακτηρισμούς όπως “ισλαμίστρια”, “βρωμιάρα”, “τρομοκράτισσα”!

Εκείνη του έκανε μήνυση για ρατσιστική προσβολή και ρατσιστική βία και ο Άλεξ Β. (πουθενά δεν αναγράφεται το πλήρες επώνυμό του) καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε πρόστιμο 780 ευρώ. Απολογούμενος, μάλιστα, ο ρατσιστής είπε απροκάλυπτα ότι «δεν θα προσέβαλε ποτέ κάποιον παρά μόνο αν ήταν ίσος του»!

Ο εισαγγελέας (προς τιμήν του) θεώρησε μικρή την επιβληθείσα ποινή και άσκησε έφεση. Η υπόθεση επανεκδικάστηκε στο Εφετείο της Δρέσδης την 1η Ιουλίου 2009, παρουσία του συζύγου τής Μάρβα και του τρίχρονου, πλέον, παιδιού τους.

Την ώρα που κατέθετε η νεαρή μητέρα, έγκυος ήδη στο δεύτερο παιδί της, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε με στιλέτο, καταφέροντάς της 18 πλήγματα. Σπεύδοντας σε βοήθεια ο σύζυγός της Αλ Σερμπίνι μαχαιρώθηκε και ο ίδιος από τον δράστη. Και το απίστευτο: Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να επέμβουν, αντί να αφοπλίσουν τον δράστη, θεώρησαν ως επιτιθέμενο (προφανώς λόγω μελαψής φάτσας!), τον ήδη τραυματισμένο σύζυγο και τον πυροβόλησαν στο πόδι(!), ο οποίος διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Δρέσδης.

Η τραγική Μάρβα, υπέκυψε στα τραύματά της μέσα στην αίθουσα του εφετείου, ενώ το παιδί, επίσης τραυματισμένο, παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Όπως είναι φυσικό, το δράμα της οικογένειας Σερμπίνι έγινε πολιτικό ζήτημα με τεράστιες διαστάσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, προκαλώντας μεγάλες και βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Τώρα το κακουργιοδικείο της Δρέσδης, όπου βρίσκεται η υπόθεση, καλείται να αποδώσει δικαιοσύνη.

Εκείνο, ωστόσο, που αποτελεί πρόκληση είναι η σιωπή (στην πλειοψηφία τους) των δυτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ούτε λόγος να γίνεται για τα άθλια ελληνικά) τόσο γι’ αυτό καθαυτό το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα στη Γερμανία όσο και για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στον μουσουλμανικό κόσμο.

Μούγκα για το αποτρόπαιο γεγονός από τα δυτικά ΜΜΕ, τα οποία συχνά σε άλλα, ήσσονος σημασίας, περιστατικά, ξεσπαθώνουν λαύρα κατά της “ισλαμιστικής τρομοκρατίας”.

Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν συνέβαινε ένα ανάλογο εγκληματικό περιστατικό εις βάρος ευρωπαίων πολιτών;

Το σίγουρο είναι ότι η ρατσιστική τρομοκρατία φουντώνει. Το ζούμε καθημερινά στην Ελλάδα, την υπογάστρια πύλη της Ε.Ε. με τους χιλιάδες μετανάστες, για τους οποίους επίσημη μεταναστευτική πολιτική είναι η καταστολή και όπου γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα η ξενοφοβία και ο ρατσισμός.

Οι μετανάστες είναι αντικείμενο της πιο άγριας εκμετάλλευσης. Είναι από τη μια ένα εξευτελιστικά φτηνό ανθρώπινο εμπόρευμα, την κινητικότητα του οποίου, για χίλιους δυο κοινωνικο-πολιτικούς λόγους, καμία δύναμη δεν μπορεί να αποτρέψει, και από την άλλη οι μετανάστες υπό τις συνθήκες δουλεμπορίου που καταφτάνουν στην Ελλάδα, μισοπνιγμένοι, πεινασμένοι, άνεργοι και εν τέλει γκετοποιημένοι, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες συγκεντρώνοντας το μίσος και τη ρατσιστική βία, που κατάλληλα υποδαυλίζονται από φασιστικές ομάδες.

Οι παγκόσμιες δυνάμεις του κεφαλαίου, με προεξάρχουσες τις Η.Π.Α. και την Ε.Ε., έχουν μετατρέψει τη Μέση Ανατολή σε ένα απέραντο σφαγείο πολέμου, ενώ αφήνουν εγκαταλελειμμένη στην πείνα και την εξαθλίωση τους πληθυσμούς της αφρικανικής ηπείρου, εξωθώντας χιλιάδες πολίτες στην αναζήτηση καλύτερης τύχης. Από την άλλη, το Ισραήλ, εδώ και δεκαετίες, αφανίζει συστηματικά τους Παλαιστινίους. Φταίνε γι’ αυτό τα θύματά τους;