ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-12-2011: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
       
16-12-2011
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ!

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Τυπογραφείου (ΣΠΕΤ) στις 14  Δεκεμβρίου 2011 διαφωνήσαμε με την πρόταση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για συμμετοχή αντιπροσωπείας εργαζομένων σε «επιτροπή διαλόγου» με την πολιτική ηγεσία.     

Η επιτροπή αυτή δεν συνιστά διάλογο όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε. Βάση και προϋπόθεσή της είναι η από μέρους μας αποδοχή του αποκεφαλισμού του Εθνικού Τυπογραφείου. Ως πλαίσιο διαλόγου παραμένουν οι αρχικές θέσεις του υπουργείου χωρίς να έχουν μεταβληθεί στο ελάχιστο. Γι’ αυτό, ορθώς της γυρίσαμε την πλάτη. Η συμμετοχή μας σε αυτή σημαίνει συνενοχή.       

Η επίκληση της συμμετοχής στον δήθεν διάλογο, αποτέλεσε ένα πρώτης τάξεως όχημα διαφυγής των ΠΑΣΚ (επίσημης και μη) και ΔΑΚΕ από το πραγματικό και ουσιαστικό ζήτημα. Κι αυτό είναι το κατά πόσο θέλουν να δώσουν μια μάχη επίμονη, μια μάχη ανοιχτής ρήξης και σύγκρουσης μαζί με τους εργαζόμενους για να υπάρξει νικηφόρο αποτέλεσμα στον αγώνα τους. Γιατί μόνο η μαχητική διεκδίκηση μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Αν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς διακυβεύεται στο χώρο εργασίας μας, μόνο ο δρόμος του αγώνα υπάρχει. 

Αν θέλουμε  λοιπόν να κερδίσουμε την αυτοτέλεια του Εθνικού Τυπογραφείου και  σε τελική ανάλυση να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, μόνο ένας δρόμος υπάρχει: Αυτός της ανοιχτής ρήξης και σύγκρουσης, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. Όλα τα άλλα, στην πραγματικότητα είναι υπεκφυγές.  

Η τακτική που ακολουθείται στο Εθνικό Τυπογραφείο είναι κομμάτι της ίδιας πολιτικής  που εκπορεύεται  από τη μαύρη τρόικα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και  αμφισβητεί τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, λεηλατεί το εισόδημά μας, βάζει την ανεργία στα σπίτια μας και δεν διστάζει τη κρίσιμη στιγμή να επιστρατεύει τις «πρόθυμες» συνδικαλιστικές ηγεσίες για να ανακόψουν κάθε προσπάθεια αντίστασης. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να περιμένουμε από αυτούς. 

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες στο Εθνικό Τυπογραφείο ήταν ένα μεγάλο σχολείο για όλους μας.  Δώσαμε μια συντεταγμένη μάχη έξι ημερών απεργίας, αποδείξαμε ότι μπορούμε, αλλά ταυτόχρονα διδαχθήκαμε ότι δεν αρκεί. 

Ήρθαμε  σε κόντρα με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την πολιτική της και ξαναμάθαμε τι θα πει «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.  

Αρνηθήκαμε τον στημένο και προκαθορισμένο διάλογο, μάθαμε τι θα πει παράνομη απεργία. Νοιώσαμε στο πετσί μας την υπονόμευση, αλλά είχαμε το σθένος να κάνουμε την υπέρβαση και να απαντήσουμε με ενότητα και επιμονή.        

Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, έχει μόλις αρχίσει. Η απόφαση της Γ.Σ. για συμμετοχή του ΣΠΕΤ στην εν λόγω επιτροπή δεσμεύει όσους θα συμμετάσχουν σε αυτήν απέναντι στους εργαζομένους να κινηθούν με γνώμονα τη διασφάλιση του δικαιώματος μας στη δουλειά και την υπεράσπιση της ύπαρξης του Εθνικού Τυπογραφείου με διαπραγματευτικό χαρτί τη δύναμή μας όπως αυτή αναδείχθηκε στην απεργία.

Επειδή τα αδιέξοδα και οι αντιφάσεις είναι θέμα χρόνου να αναδειχθούν, το σίγουρο είναι ότι και πάλι θα βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το δικαίωμά μας στη  δουλειά.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ  ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΕΙΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ  ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ - ΑΠΟΛΥΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.