Όλοι στην απεργία της 21ης Οκτωβρίου

Αν και έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία, μπορούμε πολύ καλά να καταλάβουμε ότι ετοιμάζεται μια νέα επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, με τον ίδιο αντεργατικό στόχο που υπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

  • Επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και χιλιάδες εργαζόμενη βρίσκονται στο δρόμο, με την ανεργία να φτάνει επίσημα στο 12%.
  • Η απειλή του «λουκέτου» χρησιμοποιείται ως «δούρειος ίππος» για τη μεγαλύτερη μείωση του κόστους της εργατικής δύναμης.
  • Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι λύσεις διαδέχονται η μία την άλλη (ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ολυμπιακή), στο όνομα βέβαια πάντα της «εθνικής» οικονομίας, λες και δεν ξέρουμε ότι όλοι αυτοί που επικαλούνται τα «εθνικά» οράματα δεν αναγνωρίζουν πατρίδα όταν πρόκειται για την τσέπη και τα κέρδη τους.
  • Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, ακόμα και στο Δημόσιο, με τη μορφή των συμβασιούχων και των μερικώς απασχολουμένων, αμφισβητούν το δικαίωμά μας στην πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, συνδιαλέγονται με τη κυβέρνηση και το κεφάλαιο για τους όρους της νέας επίθεσης, για τη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, το χτύπημα των μισθών και των συντάξεων και οδηγούν στην αποσυγκρότηση μα και υπονόμευση του κινήματος.

ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;

Πρέπει ή όχι να οργανώσουμε τον αγώνα και τη συλλογική μας πάλη; Πρέπει ή όχι να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς; Πρέπει ή όχι να οικοδομήσουμε μέτωπο αντίστασης στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας; Μόνο ενωμένη η εργατική τάξη μπορεί να αποτρέψει το νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Η δύναμή της μπορεί και πρέπει να εκφραστεί. Στο μέλλον της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας πο0υ τάζει το κεφάλαιο πρέπει να διατρανώσουμε το «όχι» μας και να υπερασπιστούμε της κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Η ανεργία είναι το μέσο πάλης μας.

Όλοι, λοιπόν να βρεθούμε στην απεργία της 21ης Οκτωβρίου:

· ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

· ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ.

· ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

3/2004