Μετανάστης απολύθηκε γιατί «ζημίωνε» επιχείρηση φορτίζοντας το κινητό του!


Πακιστανός εργάτης. Ονόματι Μοχάμεντ Σεΐχ. Πατέρας τριών απιδιών. Επί 14 χρόνια δούλευε σε επιχείρηση συσκευασίας σε γερμανική πόλη. Ώσπου, στις 5 Ιουνίου 2009, η επιχείρηση ανακάλυψε ότι κάπου κάπου ο εργάτης φόρτιζε το κινητό του από πρίζα του εργοστασίου. Και αστραπιαία τον απέλυσε με την κατηγορία της… «κλοπής ρεύματος»!

Την είδηση έγραψε η γαλλική εφημερίδα «Monde» και μετέφερε αρθρογραφώντας στο «ΕΘΝΟΣ» ο κ. Γ. Δελαστίκ. «Το κόστος για την επιχείρηση ανερχόταν σε 0,014 λεπτά ανά φόρτιση, υπολόγισε ένας μηχανικός, δηλαδή 14 λεπτά του ευρώ για κάθε… χίλιες φορτίσεις»!!

Η εξωφρενική είδηση έκανε το γύρο του κόσμου με τη διευκρίνιση ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στα δικαστήρια. Αλλά η τύχη του Μοχάμεντ Σεΐχ είναι και εκεί προδιαγεγραμμένη, καθώς τα γερμανικά δικαστήρια είναι άτεγκτα και το ίδιο στυγνά στις αποφάσεις τους με τους εργοδότες.

Η υποταγή στη σιδερένια πειθαρχία και τους ανελέητους κανόνες του κέρδους δεν επιτρέπει παραστρατήματα, έστω και αν η «κλοπή ρεύματος» είναι αξίας ενός λεπτού!

Απ’ αυτή την άποψη θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι μισθό έπαιρνε από την επιχείρηση ο απολυμένος μετανάστης, ώστε να κάναμε τις ανάλογες συγκρίσεις.

Οι ληστές της απλήρωτης (ενίοτε και «μαύρης») εργασίας, οι νόμιμοι κλέφτες της εργατικής υπεραξίας, οι απόλυτοι κυρίαρχοι της επιβίωσης των εργαζομένων, εξοντώνουν παραδειγματικά όσους ληστεύουν ανελέητα.