ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 - Δουλειά χωρίς ωράριο και υπερωρίες, κατάργηση του 8ωρου, 10ωρο θεσμοθετημένο, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, μισθός όταν και όσο μπορεί ο εργοδότης, πλήρης ευελιξία στις επιχειρήσεις, σωματεία ελεγχόμενα από το κράτος, ποινικοποίηση της απεργίας, ριζική περιστολή του δικαιώματος στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι διατάξεις του νομοσχεδίου Βρούτση που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Αυτές είναι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης και ξέρει ότι θα έχει αντιδράσεις. Εξ’ ου και η απαγόρευση των διαδηλώσεων, το όργιο καταστολής την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, τα ανοιγμένα κεφάλια και οι εκατοντάδες συλλήψεις. Καταστολή και τρομοκρατία, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ζωή χωρίς δημόσια υγεία, παιδεία και δικαιοσύνη (2 χρόνια φυλακή στην Ηριάννα και τον Περικλή για ύποπτες «αναρχικές» κοινωνικές σχέσεις, 5 χρόνια φυλακή στον Τάσο Θεοφίλου χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, όταν επιβάλλονται 3-4 χρόνια στους ναζί της Χρυσής Αυγής και κυκλοφορούν ελεύθεροι οι Καλαμπόκας, Μελίστας και Κορκονέας). Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν και πρέπει να αντιδράσουμε.

- Δεν είναι ο κορωνοϊός που επιβάλει την καταστρατήγηση κατακτημένων εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων αιώνων, είναι το καπιταλιστικό σύστημα και η πολιτική του που ζουν από την εκμετάλλευση, το «νόμο και τη τάξη». 

Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την υγεία μας. Αν νοιαζόταν θα στήριζε το σύστημα υγείας που καταρρέει, θα έκανε επιτέλους προσλήψεις στα νοσοκομεία και δεν θα στηριζόταν στην εθελοντική προσφορά, θα δημιουργούσε ΜΕΘ, θα βρισκόταν στα εργοστάσια που στοιβάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι χωρίς μέτρα προστασίας, θα έκανε μαζικά τεστ, δεν θα πλήρωνε 12 εκ. ευρώ για λεωφορεία του ΚΤΕΛ που …δεν ανοίγουν τα παράθυρα, δεν θα έβαζε χιλιάδες τραμπούκους να συνωστίζονται στις γωνίες, να φοράνε τις μάσκες τους μόνο όταν ρίχνουν χημικά και να στριμώχνουν στα πεζοδρόμια διαδηλωτές που τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. 

- Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο γνωρίζουμε τι σημαίνει εργασία πέραν του ωραρίου και καταλαβαίνουμε ότι αν το νομοσχέδιο περάσει, η κατάργηση των υπερωριών και της κυριακάτικης αργίας στον ιδιωτικό τομέα δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο. 

- Ξέρουμε τι σημαίνει: κάνω απεργία και κερδίζω, τι σημαίνει να βγαίνει  απεργία παράνομη στα δικαστήρια, τι είναι συλλογικές διαδικασίες, τι σημαίνει πάμε με το σωματείο μας  με ένα σκοπό κι έχουμε αποτέλεσμα, τι σημαίνει ελέγχουμε εμείς τη τύχη και τις αποφάσεις μας και όχι το κράτος. Αυτά πρέπει να υπερασπιστούμε. 

Ο αντίπαλος είναι αδίστακτος όχι όμως παντοδύναμος.


Συμμετέχουμε μαζικά, με όλα τα μέσα προστασίας και αποστάσεις,

στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ