Το Δ.Σ. συνεδριάζει…

Τη Δευτέρα 4-7-2011 πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με θέμα τη συγκρότηση του νέου προεδρείο.

Ο εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΑΚΕ πρότεινε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού, διαπαραταξιακού προεδρείου και πιο συγκεκριμένα: Πρόεδρος από την ΔΑΚΕ, Γραμματέας από την ΠΑΣΚ, Αντιπρόεδρος από την Αγωνιστική Κίνηση Εθνικού Τυπογραφείου και Ταμίας από την παράταξη «Εμμένοντας Κεντροαριστερά».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ που πρότεινε η εκλογή των μελών του προεδρείου να γίνει με ξεχωριστές ψηφοφορίες ανά θέση.

Για την Αγωνιστική Κίνηση, οι συμφωνίες μεταξύ των παρατάξεων του Δ.Σ. και η αντιπροσωπευτικότητα ανάλογα με την εκλογική δύναμη, δεν αποτελούν κριτήρια συγκρότησης. Το κριτήριο για μας είναι οι πολιτικές που πρόκειται να ακολουθηθούν στην επικείμενη συνδικαλιστική διετία, οι οποίες θα έπρεπε να λαμβάνονται πρωτίστως ως βάση για συζήτηση. Εφόσον αυτή, η απαραίτητη για μας, πολιτική και δεσμευτική συζήτηση δεν γίνεται, ψηφίζουμε λευκό και δεν αποδεχόμαστε τη θέση του αντιπροέδρου που μας προτάθηκε.

Ο εκπρόσωπος της παράταξη «Εμμένοντας Κεντροαριστερά» πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου.

Λόγω του διαφαινόμενου αδιεξόδου προτάθηκε από την ΠΑΣΚ ολιγόλεπτη διακοπή, που όμως δεν κατάφερε να γεφυρώσει της διαφορετικές προτάσεις και ορίστηκε νέο Δ.Σ. για τη Τετάρτη 6-7-2011.

Στη νέα συνεδρίαση την Τετάρτη 6-7-2011 έγινε νέα πρόταση από την ΠΑΣΚ για προεδρείο με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο ΔΑΚΕ, Γραμματέα και Ταμία από την ΠΑΣΚ. Ο εκπρόσωπος της παράταξη «Εμμένοντας Κεντροαριστερά» παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση οποιασδήποτε θέσης και το Δ.Σ. προχώρησε σε ψηφοφορία της οποίας τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Πρόεδρος: Β. Γεωργίου, 8 ψήφοι υπέρ, 1 λευκό

Αντιπρόεδρος: Α. Καραβάνας, 8 ψήφοι υπέρ, 1 λευκό

Γραμματέας: Θ. Μουμούρης, 7 ψήφοι υπέρ, 2 λευκά

Ταμίας: Γ. Περγαντίνας, 8 ψήφοι υπέρ, 1 λευκό

Οργανωτικός Γραμματέας: Α. Τσόλκας, 8 ψήφοι υπέρ, 1 λευκό

Την Πέμπτη 22-9-2011 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα:

  1. Ενημέρωση Προέδρου.
  2. Απεργιακές κινητοποιήσεις

Από μέλη του Δ.Σ. τέθηκε το θέμα του ΤΑΠΕΤ και συζητήθηκε. Εκφράστηκε η ανησυχία όλων για τις εξελίξεις στο ταμείο και αποφασίστηκε να συνταχθεί επιστολή του Δ.Σ. με το οποία να επισημαίνεται η ανάγκη εφαρμογής του κανονισμού και των αποφάσεων του Δ.Σ. του ΤΑΠΕΤ και έγκαιρης πληρωμής των μελών. Το Δ.Σ. είναι διατεθειμένο να κάνει και όποια παρέμβαση χρειάζεται για να βοηθήσει την ομαλή λειτουργία του ταμείου.

Συζητήθηκαν επίσης τα νέα μέτρα με τα οποία βάλλεται το εισόδημα και οι εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο. Τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού με την ομοσπονδία του υπουργείου εσωτερικών και με εργαζόμενους σε άλλα υπουργεία προκειμένου να δοθεί απάντηση. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΠΕΤ στην στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την ίδια ημέρα, 22/9/201, και στην 24ωρη απεργία της 6/10, για την οποία θα γίνει και συγκέντρωση-συζήτηση του προσωπικού την προηγούμενη ημέρα. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα να πιεστεί η ΑΔΕΔΥ να μπει μπροστά και να στηρίξει πολιτικά την άρνηση του κόσμου να πληρώσει τα «χαράτσια» που ασύστολα του επιβάλλονται.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΣΠΕΤ διατύπωσε την ρητή αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αναζήτηση πλεονάζοντος προσωπικού και προσωπικού για «εφεδρεία» μεταξύ των εργαζομένων του Εθνικού Τυπογραφείου, γεγονός που θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο.

Την Τρίτη 11-10-2011 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέματα:

  1. Παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. Ντέντε Μαρία και αντικατάστασή του από τον Αγιάνογλου Βασίλειο.
  2. Ενημέρωση προέδρου:

Μετά από πρόταση του προέδρου αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΠΕΤ στο συλλαλητήριο που έχουν διοργανώσει οι Ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ για το Σάββατο 15 Οκτώβρη με προσυγκέντρωση 10.00 έξω από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΠΕΤ στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 19-20 Οκτωβρίου και προτάθηκε η συμμετοχή μας στην κατάληψη του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί στις 12-10-2011.

Στη συνέχεια μετά από πρότασή μας αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την Πέμπτη 13-10-2011 στην αυλή με θέματα την ενημέρωση του προσωπικού και τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων της επόμενης περιόδου.