ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

23-2-2010

ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ

«…πάλι ανάπηρη ελευθερία σου τάζουν…»

Μιχάλης Κατσαρός

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βιώνουμε ως εργαζόμενοι τη μεγαλύτερη επίθεση όλων των εποχών. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και υπό την «απειλή» της Ε.Ε., η κυβέρνηση προχωρά στην περικοπή του εισοδήματός μας, ακόμα και του 14ου και 13ου μισθού. Η ακρίβεια και η ανελέητη φορομπηξία λεηλατεί τα όποια ψίχουλα μας απομένουν. Η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται και η κοινωνική σύνταξη μετατρέπεται σε προνοιακό επίδομα των 350 ευρώ. Η παράταση των ορίων ηλικίας απειλεί ακόμα κι αυτούς που μέχρι τώρα ένοιωθαν ασφαλείς πίσω από τα «ώριμα» ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Το μέλλον που μας επιφυλάσσεται είναι εφιαλτικό. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο προεξοφλεί για μας και τα παιδιά μας έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα, χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις, με απολύσεις, ανεργία και φτώχεια.

Το μαύρο μέτωπο ΜΜΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, εξαπολύοντας θύελλα προπαγάνδας, συναινεί στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας. Όποιος μπορεί να επιβιώσει με το εισόδημα του, όποιος τολμά να αντιστέκεται στη μαύρη επίθεση βαφτίζεται προνομιούχος, αναγορεύεται σε νούμερο 1 υπεύθυνο για όλα τα κακά αυτού του τόπου, σχεδόν κατηγορείται για έλλειψη πατριωτισμού.

Είναι διαφωτιστικά τα στοιχεία για τα ελλείμματα «στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη», την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, όπως τα παραθέτει ο κ. Γ. Δελαστίκ σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» (11-2-2010). Για το 2010 η ευρωζώνη εμφανίζει ελλείμματα 6,6%, οι ΗΠΑ 10% και η Ιαπωνία 10,2%. Μάλιστα για ολόκληρη τη δεκαετία τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας! Το δε συνολικό χρέος της Ελλάδας κυμαίνεται στο ύψος του μέσου όρου της Ε.Ε. Είναι φανερό ότι δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία. Για μας όλα αυτά είναι μύθοι και ανακρίβειες. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν και να παραλύσουν τις όποιες αντιδράσεις μας απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων.

Σ’ αυτή τη φάση δεν χωράνε αυταπάτες. Ο οδοστρωτήρας ξεκίνησε. Τα τελευταία 25 χρόνια μας έχουν διδάξει πολύ καλά τι πρέπει να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τι να αξιώνουμε από τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, που ουσιαστικά αναγκάζονται και σύρονται σε απεργίες. Δεν δίνουμε καμία περίοδο χάριτος. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Εξαντλήθηκε κάθε όριο υπομονής και ανοχής μας. Ξεχείλισε η οργή μας. Ας την κάνουμε πράξη και ας πάρει η γενική απεργία της 24 Φεβρουαρίου χαρακτήρα γενικού ξεσηκωμού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ