Απόπειρα αυτοκτονίας εργαζομένων στον ΟΕΚ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,

Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το πρωί στον τρίτο όροφο του κατειλημμένου κτιρίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας επί της οδού Σολωμού, μια συνάδελφος σε απόγνωση μπροστά στο φάσμα της ανεργίας απειλεί να αυτοκτονήσει.

Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της για  15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2012 και συνολικά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015, ξεκινώντας, μεταξύ άλλων, με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας πετώντας στο δρόμο 1400 εργαζόμενους.
Η χώρα γίνεται ένα ζωντανό πτώμα με εργαζόμενους-σύγχρονους σκλάβους που πάνω του ασελγούν ξένα και ντόπια αφεντικά, για να προωθήσει καθένας από αυτούς τα ιδιαίτερα συμφέροντά του και όλοι μαζί να τσακίσουν ολοκληρωτικά τον εχθρό-λαό.

Πριν δύο χρόνια, κι ενώ η επίθεση είχε ήδη ξεκινήσει, λέγαμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα δικαιώματα να ξηλωθούν. Πλέον δεν έχει μείνει ούτε ένα όριο στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Δε υπάρχει ούτε ένα από τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους οι λαοί εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια.  

Θέλουμε την ζωή μας με τα δικαιώματά μας πίσω! Φοβούνται τη δύναμή μας, μας φοβούνται οργανωμένους, ξεσηκωμένους στους δρόμους. Να βγούμε στους δρόμους μαζικά, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να δυναμώσουμε την αντίστασή μας,
Η μαζική μετωπική και αποφασιστική αντίσταση είναι ανάγκη ζωής για την εργατική τάξη και το λαό μας.  

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ