Αγάντα…

Οι εκλογές του ΣΠΕΤ πραγματοποιήθηκαν σε ένα κλίμα έντονα προεκλογικό και γι’ άλλη μια φορά ο δικομματισμός θριάμβευσε. Οι κυρίαρχες παρατάξεις ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ δεν άνοιξαν κανένα πολιτικό ζήτημα της εποχής αποφεύγοντας να αγγίξουν οτιδήποτε που θα μπορούσε να «προετοιμάσει» (όσο αυτό είναι δυνατό) τους εργαζόμενους για την κλιμακούμενη επίθεση που η κυβέρνηση (όποια και αν είναι αυτή που θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές) μας ετοιμάζει για την επόμενη χρονιά και ανήγαγαν σε κυρίαρχο ζήτημα το ποια θα πάρει προβάδισμα, ποιοι υποψήφιοι θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια και ποιος θα είναι ο μεταξύ τους συσχετισμός ψήφων.

Η Αγωνιστική Κίνηση προσπάθησε να αναδείξει τα πολιτικά ζητήματα της εποχής, τα οποία θα πρέπει να μας απασχολήσουν άμεσα και σοβαρά και κατήγγειλε αυτά που θεωρούμε, ευτυχώς όχι μόνο εμείς, ως κακώς κείμενα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, που επέτρεψε τη διατήρηση της μιας έδρας στο Δ.Σ., παρά τη μικρή μείωση των ψήφων, κρίνεται θετικό, αν ληφθεί υπόψη το έντονα πολωμένο, σε «βαθμό σύνθλιψης», κλίμα, καταδεικνύοντας ότι παρά τις «σειρήνες» και τις πιέσεις κάποιοι συνάδελφοι επιμένουν να αναγνωρίζουν ότι τελικά η σωστή κατεύθυνση είναι αυτή της αντίστασης στην επίθεση. Φτάσαμε να αναγάγουμε σε αντίσταση το αυτονόητο καθήκον μας. Ακόμα κι έτσι, αγάντα συνάδελφοι!

Η Αγωνιστική Κίνηση δεσμεύεται ότι θα επιμείνει αταλάντευτα σε αυτά που κατά καιρούς έχει τοποθετηθεί και θα συνεχίσει να παλεύει με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει για την οικοδόμηση ενός ισχυρού μετώπου αντίστασης σε όσα μας ετοιμάζουν, είτε θέλουμε να τα δούμε είτε όχι.