ΕΡΧΕΤΑΙ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Στις 11/1 ο υπουργός εσωτερικών εγκαινίασε ένα νέο κύμα επίθεσης, που ξεκίνησε με την "ποιοτική καταγραφή" του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, θα συνεχιστεί με τη "Λευκή Βίβλο" για την αναμόρφωση (κάποιοι πρότινος την έλεγαν επανίδρυση) του κράτους και θα ολοκληρωθεί με την κατάρτιση νέων οργανισμών και τη διαμόρφωση νέου πλαισίου που θα διευκολύνει τη κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με μετατάξεις και αποσπάσεις. Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα, στις επιλογές και τις επιταγές πολιτικών και οικονομικών κέντρων που έχουν εξαπολύσει έναν πραγματικό διωγμό του δημόσιου τομέα και των υπαλλήλων που εργάζονται σ' αυτόν, καθώς και του κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 21 δισ. που απαιτεί το μνημόνιο για τα έτη 2010-2011, μετά το ψαλίδισμα των αποδοχών μας έρχονται και οι απολύσεις. Στόχος 100.000 εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ξεκινώντας από τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις, το πλεονάζον προσωπικό από την εφαρμογή του Καλλικράτη, τους εργαζόμενους σε οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Και μετά απ' όλα αυτά θα έρθει η ταφόπλακα του "ενιαίου" μισθολογίου για να μειώσει οριζόντια και χωρίς καμιά κοινωνική και μισθολογική διαφοροποίηση, έως και 40% τις αποδοχές μας με πάντα ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω περικοπής του 13ου και 14ου μισθού και την τρόικα να πιέζει για την οριστική κατάργησή τους.

Είναι φανερό ότι το μέλλον που προδιαγράφεται είναι εφιαλτικό και κανείς δεν μπορεί πια να είναι ήσυχος. Τα σημάδια που εδώ και καιρό μας ανησυχούν και ήδη παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις είναι πολλά: η έλλειψη προσωπικού, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις (πολλές φορές κάτω από την εκβιαστική πίεση να σωθούν κόποι ετών) που όμως δεν αναπληρώνονται από αντίστοιχες προσλήψεις με αποτέλεσμα να μην ανανεώνεται το ήδη γερασμένο και κουρασμένο προσωπικό, η παρατεταμένη μα και ανησυχητική "σιωπή" των μηχανών στο εργοστάσιο, ο διαφαινόμενος νέος προσανατολισμός που αφήνει τύποις το
Εθνικό αλλά εγκαταλείπει το Τυπογραφείο, καθώς και η καθημερινή λειτουργία χάρη στο φιλότιμο και την καλή θέληση των συναδέλφων. Απέναντι σε όλα αυτά η διοίκηση αρκείται σε τηλεπαραγγελίες που δεν λύνουν τα προβλήματα.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τις θέσεις εργασίας, το εισόδημα και την αξιοπρέπειά μας. Να πάψουν πια να μας εμπαίζουν, να μας βρίζουν και να μας κατηγορούν όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κακοδιαχείριση του δημόσιου τομέα για δεκαετίες και το ξεπούλημα των "φιλέτων" του σε "ημετέρους" ιδιώτες επιχειρηματίες. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να λοιδορούνται οι εργαζόμενοι, αυτοί που πραγματικά παράγουν τον πλούτο αυτού του τόπου και των οποίων το εισόδημα, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα αποτελούν το μόνιμο στόχο κάθε φορά που το σύστημα νοιώθει ότι απειλείται.

Μπροστά σ' αυτό που έρχεται πρέπει να ορθώσουμε μέτωπο αντίστασης πριν είναι αργά. Να ενισχύσουμε κάθε φωνή που μπορεί να φέρει ρήγμα στο μαύρο μέτωπο της επίθεσης από τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις αστικές συγκοινωνίες, τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, μέχρι τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ και εμάς τους δημόσιους υπαλλήλους.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ