Το Δ.Σ. του ΣΠΕΤ συνεδριάζει…


Από αυτό το φύλλο εγκαινιάζουμε μια καινούργια στήλη που φιλοδοξεί να ενημερώνει αντικειμενικά και καθαρά τους συναδέλφους για το περιεχόμενο των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ.


Τη Δευτέρα 22-2-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με θέματα:

  1. Παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. Νίκου Θεοδόση- Φεξούλη.

Εκφράστηκε η συγκίνηση όλων των μελών του Δ.Σ. για την παραίτηση του συναδέλφου και το «ευχαριστώ» τους για την πολύχρονη, συνεπή και με αφοσίωση συμμετοχή του, γιατί, όπως ειπώθηκε, ορισμένοι συνάδελφοι μπορεί να είναι και αναντικατάστατοι.

  1. Ενημέρωση για τα οικονομικά του ΣΠΕΤ.
  2. Απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εκτιμήθηκε ως απόλυτα ικανοποιητική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της 10-2-2010 και τονίστηκε η ανάγκη μαζικοποίησης της επικείμενης απεργίας της 24ης Φεβρουαρίου 2010. Μειοψήφισε η πρόταση που έγινε και από εμάς, για πραγματοποίηση συνέλευσης- συγκέντρωσης του προσωπικού την παραμονή της απεργίας για την καλύτερη προπαγάνδισή της και αποφασίστηκε τελικά το μοίρασμα σχετικής ανακοίνωσης στους χώρους από τα μέλη του Δ.Σ.

Για μας η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία θα πρέπει να είναι προϊόν πειθούς και επιλογής. Αν και καταγγέλλουμε την απεργοσπασία, αν και πιστεύουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι πρέπει να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνεται με εξαναγκασμό ή «διαπόμπευση» όσων επιλέγουν, για τον ένα ή τον άλλον λόγο, να μην απεργήσουν ή να κάνουν χρήση αδειών.

  1. Εκδηλώσεις.

Αποφασίστηκε:

α) η επιδότηση εισιτηρίων για τη θεατρική παράσταση «Τρομεροί Γονείς»,

β) η πραγματοποίηση εκδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας και

γ) η πραγματοποίηση χορού στο κέντρο FEVER όπου εμφανίζεται ο Γιάννης Πάριος.

Τη Τρίτη 9-3-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με θέματα:

  1. Απεργία 11ης Μαρτίου

Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ της 11ης Μαρτίου και η προπαγάνδισή της με σχετική ανακοίνωση που θα καλούσε σε ραντεβού έξω από το Τυπογραφείο όσους συναδέλφους επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

  1. Αίτημα για Γ.Σ.

Αποφασίστηκε η διενέργεια Γ.Σ. τη Δευτέρα 15-3-2010 στις 13.00 κατόπιν αιτήματος που κατέθεσαν συνάδελφοι με συγκέντρωση υπογραφών.

Τη Τετάρτη 24-3-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με θέμα το ζήτημα των εταιρειών και το αναμενόμενο σχετικό νομοσχέδιο.

Μετά από διαλογική συζήτηση τονίστηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. η κρισιμότητα του συγκεκριμένου θέματος για την ύπαρξη του Εθνικού Τυπογραφείου και αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης τη Τρίτη 30-3-2010 με αυτό το θέμα, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να χαραχθούν οι επόμενες κινήσεις μας.

Τη Τρίτη 30-3-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ίδιας ημέρας.

Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για μια σειρά προσπαθειών ώστε να υπάρξουν επαφές με παράγοντες της κυβέρνησης που έχουν αρμοδιότητες ή συναρμοδιότητες στο επίμαχο θέμα των εταιρειών. Αποφασίστηκε να ενημερωθούν αναλυτικά οι συνάδελφοι στη συνέλευση που θα ακολουθήσει και να πραγματοποιηθεί νέα μετά το Πάσχα, όταν θα υπάρχει κάτι νεώτερο θετικό ή αρνητικό.

Σημείωση: Κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση αμέσως μετά το Πάσχα έχουμε δεν έχουμε κάτι νεώτερο, προκειμένου να αποφασιστεί και να οργανωθεί η αγωνιστική απάντησή μας।