Καμιά απόλυση – κανένας συνάδελφος στο δρόμο

Το είδαμε με τα μάτια μας: Το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, στον τρίτο όροφο του κατειλημμένου κτιρίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας επί της οδού Σολωμού, μια συνάδελφος σε απόγνωση, κυριευμένη από το φόβο της ανεργίας, απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2012 και συνολικά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015, ξεκινώντας, μεταξύ άλλων, με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, πετώντας στο δρόμο 1400 εργαζόμενους. Ακόμα και η δέσμευση για απορρόφησή τους από τον ΟΑΕΔ δεν εγγυάται τίποτα για το εργασιακό τους μέλλον. Και ας μην πιάσουμε το ζήτημα της τεράστιας περιουσίας του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, περιουσίας των ίδιων των εργαζομένων από εισφορές των κόπων τους.

Η χώρα μεταβάλλεται σε ένα ζωντανό πτώμα με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, που πάνω του ασελγούν ξένα και ντόπια αφεντικά, για να προωθήσει καθένας από αυτούς τα ιδιαίτερα συμφέροντά του και όλοι μαζί να τσακίσουν ολοκληρωτικά τον εχθρό-λαό.

Πριν από δύο χρόνια, κι ενώ η επίθεση είχε ήδη ξεκινήσει, λέγαμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα δικαιώματα να ξηλωθούν. Πλέον δεν έχει απομείνει ούτε το ελάχιστο όριο στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Ισοπεδώθηκαν δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αγώνες εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια.  

Οφείλουμε να ξαναδιεκδικήσουμε αξιοπρεπή ζωή, να ξανακατακτήσουμε τα δικαιώματά μας!

Η μαζική μετωπική και αποφασιστική αντίσταση είναι ανάγκη ζωής για την εργατική τάξη και το λαό μας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!