Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Είναι φανερό ότι οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος εξέφρασαν τις πραγματικές διαθέσεις των εργαζομένων και έφεραν την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση. Η απάντησή της ήταν ακαριαία και αναμενόμενη. Με την τρομοκρατία και τις μηνύσεις προσπάθησε να κάμψει τις αντιστάσεις και τους αγώνες βάζοντας στο στόχαστρο τους εργαζόμενους καθιστώντας τους αποδέκτες ενεργειών ποινικοποίησης και καταστολής.

· «Πολιτική επιστράτευση» να κρέμεται ως «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια των απεργών της ΔΕΗ και των ΟΤΑ,

· Απανωτές δίκες για να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ παράνομη,

· Εισαγγελική εντολή έρευνας του διαβόητου κ.Σανιδά για διάπραξη κακουργημάτων από τους απεργούς της ΔΕΗ που επισύρουν μέχρι και ποινές κάθειρξης και καταβολή αποζημιώσεων,

· Διαρκείς κλήσεις προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε «προκαταρκτική εξέταση» με ερώτημα για «ποινικές ευθύνες»,

· Μηνύσεις του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας για τυχόν «ζημιές» των επιχειρήσεων είναι μερικά μόνο από τα στιγμιότυπα των τελευταίων ημερών.

Στόχος όλων αυτών ήταν να περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα με οποιονδήποτε τρόπο και όλοι οι μηχανισμοί, μεταξύ αυτών και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», επιστρατεύονται. Οι δικαστικές διώξεις, μάλιστα, συνεχίζονται και μετά την ψήφιση του αντι-ασφαλιστικού νόμου. Απέναντι σε όλο αυτό το τοπίο της συκοφάντησης, της τρομοκρατίας, οι απεργοί δεν λύγισαν και οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσαν την απάντηση που πρέπει.