Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 1-12-2011: ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
      1-12-2011
      Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 
      ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
 
 

      Εμείς οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου έχοντας  διανύσει τέσσερις ημέρες συνεχούς απεργίας με συμμετοχή που αγγίζει και το 100%, γεγονός τεράστιας σημασίας. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε κομβικό σημείο για τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα μας. Τα αιτήματά μας παραμένουν όλα ανικανοποίητα. Οι όποιες απαντήσεις και κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου έχουν κριθεί από όλους μας ως μη ικανοποιητικές. Η κυβέρνηση στα βασικά ζητήματα απαξίωσης και διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου, καθώς και σε αυτό που αφορά το μέλλον των εργαζομένων του, αν και φανερά εκνευρισμένη, παραμένει σταθερά οχυρωμένη πίσω από την επίκληση των δεσμεύσεων της έναντι της τρόικας και, παρά τους όποιους ελιγμούς της, αποτέλεσμα της πίεσης της απεργίας μας, παραμένει αδιάλλακτη.
       
      Στη  χθεσινή συνεδρίαση του το Δ.Σ. του  Συλλόγου Προσωπικού Εθνικού Τυπογραφείου,  και αφού εκτίμησε την κρισιμότητα της κατάστασης, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας. Για το ζήτημα του τρόπου συνέχισής της όμως, ή με 48ωρες από τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ή με συνέχιση της απεργίας από την επόμενη ημέρα 1η Δεκεμβρίου που αποτέλεσε και σημείο διαφωνίας, αποφάσισε να εμπιστευτεί την Γ.Σ. το κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο του.
 
      Στη συνέχεια, και για πρώτη φορά σε όλη αυτή τη διαδικασία, στο πιο  κρίσιμο σημείο της Γενικής Συνέλευσης, τέθηκε από μέλος του Δ.Σ. (και  όχι μόνο), καθόλου τυχαία κατά τη γνώμη μας, ζήτημα απαρτίας της Γ.Σ. Τη στιγμή που καλούμασταν να αποφασίσουμε ουσιαστικά για την κλιμάκωση ή όχι της κινητοποίησής μας, τέθηκε ζήτημα νομιμοποίησης(!), με αποτέλεσμα να διαλυθεί η Γ.Σ. και, το χειρότερο, να διακοπεί η απεργία και να έρθουμε την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, για δουλειά και πραγματοποίηση νέας Γ.Σ. Η κίνηση αυτή εγείρει σοβαρές αμφιβολίες –αν όχι βεβαιότητες- για τα κίνητρα και τη σκοπιμότητά της ειδικά τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε.
 
      Στη φάση που βρισκόμαστε είναι φανερά πια τα αποτελέσματα της κινητοποίησής μας γι’ αυτό και πρέπει να απαντήσουμε με συνέχιση της απεργίας άμεσα από Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Η πίεση στη πολιτική ηγεσία πρέπει να ενταθεί και στις όποιες μεθοδεύσεις να απαντήσουμε δυναμικά με κλιμάκωση του αγώνα μας. Έχουμε δώσει μια μεγάλη μάχη μέχρι τώρα με τεράστιο κόστος για τον καθένα από εμάς και αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να τη συνεχίσουμε.
 
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ενιαία και αδιάσπαστη ύπαρξη του Εθνικού Τυπογραφείου.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τη δουλειά μας και τις τεράστιες δυνατότητες της υπηρεσίας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο κατάργησης των τριών Διευθύνσεών του.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου να παραμείνουν σε αυτό χωρίς κανείς να χάσει τη θέση του.