ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στις 18 Οκτωβρίου η διοίκηση μάς καλεί να ψηφίσουμε για τους αιρετούς εκπροσώπους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Κόντρα σε όλες τις παρατάξεις που ζητούν την ψήφο για την ανάδειξη των πιο "αγωνιστών" και των πιο "ικανών" εκπροσώπων, η παράταξή μας σας καλεί, για άλλη μια φορά και αμετακίνητα, σε αποχή από το στημένο μα και επικίνδυνο παιχνίδι.
Ας μας απαντήσουν όλοι αυτοί που κόπτονται για τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτά τα όργανα:
  • Πότε ανέτρεψε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσεις της διοίκησης.
  • Πότε ανέτρεψε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσεις της κυβέρνησης.
  • Πώς θα μπορούσαν να το κάνουν άλλωστε οι διορισμένοι εκπρόσωποί της;
  • Δεν παραξενεύει εξάλλου κανέναν μας πώς ένα τέτοιο "δικαίωμα" δίνεται στους εργαζόμενους και μάλιστα με υποχρεωτική τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εκλογές;
Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο θεσμός των Υπηρεσιακών Συμβουλίων δεν αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων, παρά το μακρύ χέρι της διοίκησης. Η συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτά δεν αποτελεί παρά νομιμοποίηση στα μάτια των εργαζομένων και άλλοθι δημοκρατίας, εξυπηρετώντας πλήρως τις επιδιώξεις και την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και δημιουργεί αυταπάτες για το ρόλο του κράτους και των μηχανισμών του. Όντας ένα πρώτης τάξεως βήμα ρουσφετολογίας, συναλλαγής, πελατειακών σχέσεων και διαπλοκής με τη διοίκηση, καλλιεργεί τη λογική της συνυπευθυνότητας, της συνδιαχείρισης, της αναζήτησης των ατομικών λύσεων σε αντίθεση με τη συλλογική πάλη και τη διεκδίκηση, που είναι η μόνη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

  • ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ