«Γενέτειρα» δημιουργίας από εννέα συναδέλφους


Υπό την αιγίδα του Σ.Π.Ε.Τ. και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας, διοργανώθηκε ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Γενέτειρα», με έργα εννέα υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου, τα οποία εκτίθενται από τις 9 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου».

Στην Έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχουν οι: Καράβας Γεώργιος, Κυρομίτης Βασίλης, Λουρόπουλος Γεώργιος, Μαυριδόγλου Βασίλης, Μπογδάνου Μαρία, Σερκετζής Ηλίας, Σταθογιάννη Κωστούλα, Τζελέπης Δημήτρης, Φερεντίνου Βούλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κάθε καλλιτέχνης δεν συμμετέχει με διάφορης θεματολογίας έργα, αλλά οι εκτιθέμενοι πίνακες έχουν κοινή θεματική αφετηρία την έννοια «Γενέτειρα» (εξ ου και η ομότιτλη έκθεση), και γύρω από αυτόν τον άξονα, με όχημα την ατομική φαντασία, τα βιώματα και ερεθίσματα του καθενός, γεννήθηκαν οι αξιόλογες δημιουργίες.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου κ. Σέργιος Τσίφτης, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Θ. Ψαλιδόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΣΠΕΤ συν. Β. Γεωργίου και Θ. Μουμούρης, ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, καθηγητές της ΑΣΚΤ, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ συν. Πυλαρινός Διονύσιος και Ματσούκας Χρήστος, πλήθος συναδέλφων και άλλων επισκεπτών.