ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εδώ και ένα χρόνο ζούμε έναν πραγματικό εφιάλτη χωρίς τέλος. Kυβέρνηση- Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, παιδεία, υγεία βρίσκονται στο στόχαστρο. Και μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας ο οδοστρωτήρας μπήκε ξανά σε λειτουργία για να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει ακόμα όρθιο.

Ειδικά εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, αποτελούμε την εύκολη λεία. Θύματα συντονισμένης προπαγάνδας από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-MME είμαστε οι πλέον ευάλωτοι καθώς υπαγόμαστε κατευθείαν στη δικαιοδοσία του κράτους. Με όχημα την εξυγίανση και τον «Καλλικράτη» ξεκινά ένα τεράστιο κύμα μετατάξεων αρχικά από τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ παρασύροντας στο διάβα του χιλιάδες εργαζόμενους, αποτελώντας σήμα κινδύνου για τις θέσεις εργασίας όλων μας. Ήδη, η απογραφή- καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων και η ενιαία αρχή πληρωμών προετοιμάζουν έναν «ενιαίο» εργασιακό χώρο στο δημόσιο όπου οι μετακινήσεις, οι μετατάξεις και οι μεταφορές θα αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Αργότερα, αν και προς το παρόν δόθηκε αναβολή εκτέλεσης μέχρι το 2012, θα ακολουθήσει το νέο μισθολόγιο. Ό,τι απόμεινε από τα επιδόματα που παίρνουμε θα συρρικνωθεί και οι αποδοχές μας θα καθηλωθούν στο ύψος περίπου του βασικού μισθού πείνας. Τελικός στόχος τους είναι η εξατομίκευση της αμοιβής και το χτύπημα της συλλογικότητας.

Πόσο άνετοι και ασφαλείς μπορούμε να νοιώθουμε με όλα αυτά; Πόσο ήρεμοι μπορούμε να είμαστε όταν ακούμε τον πρωθυπουργό να εγκαλεί τους υπουργούς του, λέγοντας: «Θέλω ο καθένας από εσάς να ξαναδεί από την αρχή τον τομέα του, διαδικασίες, δομές και λειτουργίες, καθώς και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, για να μην έχουμε από τη μια μεριά κρίσιμες ελλείψεις και από την άλλη μεριά για να αξιοποιούμε σωστά το δυναμικό μας» (για το σύστημα βέβαια σωστά αξιοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό είναι ο ευέλικτος, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αποδοχές και χωρίς διεκδίκηση εργαζόμενος). Μέχρι πότε θα πιστεύουμε ότι θα τη βγάλουμε τελικά καθαρή; Κανένα ψευτο-κέλυφος «ισχυρής» ή «απρόσβλητης» υπηρεσίας δεν μας προστατεύει. Η ψευδαίσθηση του ακλόνητου και σίγουρου κατέρρευσε. Παρά τις άθλιες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι πλέον σίγουρος για τίποτα.

Όμως κάτι αλλάζει. Όλο και περισσότεροι από εμάς αναζητούμε αγωνιστική διέξοδο. Πλαισιώνουμε τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Κάποιοι, έστω και τώρα, αναζητούμε τα σωματεία και τους συλλόγους μας. Κάποιοι προσπαθούμε να συγκροτήσουμε πρωτοβουλίες κοινής δράσης ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που, όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά σπέρνουν μοιρολατρία και απογοήτευση αναζητώντας διέξοδο διαλόγου ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες κηρυγμένου πολέμου. Μια τέτοια προσπάθεια κοινής δράσης είναι κι αυτή, συναδέλφων του Εθνικού Τυπογραφείου και υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, ενόψει της απεργίας της 15 Δεκέμβρη. Απέναντι στο κοινό μέτωπο Ε.Ε.- ΔΝΤ-Κυβέρνησης πρέπει να αντιτάξουμε το ενιαίο μέτωπο εργαζομένων.

Δεν αποδεχόμαστε τα «τετελεσμένα». Η απεργία της 15 Δεκέμβρη είναι άλλη μια ευκαιρία να δείξουμε τη δύναμη μας. Να είμαστε όλοι εκεί. Να δώσουμε το παρόν καταγγελίας και καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής του Μνημονίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ.ΕΣ.