Όταν οι αντιστάσεις δυναμώνουν, οι αγώνες ποινικοποιούνται

Μετά το κύμα καταλήψεων δημόσιων υπηρεσιών του περασμένου φθινοπώρου, η κυβέρνηση φοβούμενη την λαϊκή αγανάκτηση απέναντι στη νέα επίθεση που ετοιμάζει, παίρνει τα μέτρα της και με μια προκλητικότατη εγκύκλιο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ποινικοποιεί την, ακόμα και συμβολικού χαρακτήρα, κατάληψη «υπηρεσιών του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ» χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα»(!) και διώκοντάς την «αυτεπαγγέλτως»!
               
Στο έργο αυτό θα συνδράμουν «οι αστυνομικές αρχές τόσο για τη βεβαίωση των εγκλημάτων όσο και για την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους». Για δε τους εκπροσώπους των υπηρεσιών, ο χαφιεδισμός θα θριαμβεύει καθώς «ζητείται η συμβολή των προϊσταμένων των δημοσίων υπηρεσιών» προκειμένου να «εντοπίζεται η ταυτότητα των δραστών ή τουλάχιστον όσων πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις»(!) και όποιος αντιδρά θα εγκαλείται, καθώς η «μη συνεργασία τους για τη διακοπή των καταλήψεων πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να κρίνεται κάθε φορά αν συντρέχει περίπτωση παραβάσεως καθήκοντος»! Όσο για τους επίμονους προβλέπεται ότι όταν «οι δράστες αρνούνται επιμόνως ν' απομακρυνθούν ή οι καταλήψεις έχουν μεγάλη διάρκεια ή συνοδεύονται και από άλλες παράνομες πράξεις, όπως φθορές κ.λπ., επιβάλλεται να ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία». Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να μην ισχύουν και για τα Πανεπιστήμια μια που έτσι κι αλλιώς ο πρόσφατος νόμος-πλαίσιο έχει καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο (τα στοιχεία έχουν ληφθεί από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης», 13-4-2012).

Είναι φανερό ότι, παρά την ανάπαυλα της προεκλογικής περιόδου, η επίθεση θα προχωρήσει. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα βρεθούμε σύντομα μπροστά σε νέα μέτρα. Αλλά και οι αντιστάσεις θα δυναμώσουν. Το σύστημα το γνωρίζει, γι’ αυτό και καταφεύγει στην τρομοκρατία και τις απειλές. Ας επιβεβαιώσουμε τους χειρότερους φόβους τους.