ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
                                                                  
8-3-2012

-    ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ
-    ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
-    ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συνάδελφοι

Ξεκίνησε η «αξιολόγηση» στο Εθνικό Τυπογραφείο. Το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πρόθυμος προπομπός όλων των δυσμενών εξελίξεων για τους δημοσίους υπαλλήλους, σπεύδει να δώσει το καλό παράδειγμα στα ντόπια και ξένα αφεντικά, στους ντόπιους και ξένους μελλοντικούς πελάτες των εκποιούμενων δημόσιων υπηρεσιών και ξεκινά από τους φορείς του την “αξιολόγηση”.

Ας μην έχουμε αυταπάτες: Ξεκινά μια διαδικασία «αξιολόγησης» χωρίς ευκρινή τα κριτήρια, χωρίς ενημέρωση των συναδέλφων για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, από επιτροπές με ελεγχόμενη έως και ανύπαρκτη νομιμοποίηση, από ανθρώπους που δεν δίνουν λόγω στον ελληνικό λαό, αλλά σε ξένα και ντόπια επιχειρηματικά κέντρα που πλέον κυβερνούν σε όλα τα επίπεδα τη χώρα. 

Δεν υπάρχει καλή και κακή «αξιολόγηση», δεν υπάρχουν καλά και κακά κριτήρια, περισσότερο ή λιγότερο αντικειμενικά, η αξιολόγηση αποτελεί μόνο ένα μέσο πειθάρχησης, χειραγώγησης,  τρομοκράτησης, πάταξης ελευθεριών και διάλυσης των εργασιακών κατακτήσεων.

Η «αξιολόγηση» το μόνο που θέλει να εξυπηρετήσει είναι η νομιμοποίηση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων, η νομιμοποίηση της κατάργησης των οργανικών μας θέσεων και των 150.000 απολύσεων μέσα στην τρέχουσα  τριετία.

Δεν πρόκειται να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος, ούτε να διευκολύνει τη δουλειά μας, είναι άλλο ένα μέσο επιβράβευσης των ημετέρων και εκβιασμού όσων αντιστέκονται. Με πρόσχημα την «αντικειμενικότητα» και την «αξιοκρατία», που γνωρίζουμε πολύ καλά πώς εφαρμόζονται, και με τη βοήθεια των γάλλων ειδικών θα πετύχει στοχευμένες απολύσεις, θα ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι και θα εφαρμοστεί παντού και σε όλα τα επίπεδα: για την μονιμοποίηση, για την προαγωγή, για την μισθολογική ωρίμανση, για την απόλυση, για να μας πείσει ότι κάποιοι από εμάς θα βρεθούν στο δρόμο και ότι φταίμε οι ίδιοι που δεν είμαστε παραγωγικοί και αποδοτικοί.  Έτσι το «διαίρει και βασίλευε» θα κυριαρχήσει και πάλι, οι μηχανισμοί πελατειακής εξυπηρέτησης των ημετέρων θα γιγαντωθούν,  ο «κρατικός υπάλληλος» θα είναι υποταγμένος και φοβισμένος για την τύχη του, ενώ τα νέα στελέχη της διοίκησης θα αναλάβουν την μαύρη δουλειά της καθημερινής καταστολής με τις σχετικές υπερεξουσίες.

-      Καμία αυταπάτη για το ρόλο της «αξιολόγησης».
-      Όχι στην «αξιολόγηση»- πειθάρχηση
-      Όχι στη τρομοκρατία
-      Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στη δουλειά
-      Μόνιμη δουλειά για όλους