ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8-12-2011: ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
8-12-2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΝ  ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 
      ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  

   
Μετά  από έξι ημέρες απεργίας στο Εθνικό Τυπογραφείο με μεγάλη συμμετοχή  και μαζικό παρών έξω από το κτίριο της Ευελπιδων όπου εκδικαζόταν  η προσφυγή της κυβέρνησης κατά της  απεργίας μας, παραλάβαμε σήμερα απόφαση με την οποία κηρύσσεται «παράνομη», πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσουμε στη δουλειά.
       
Μέσα στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης όλων των αγώνων, μπορεί να θεωρηθεί θετικό το γεγονός ότι η απεργία μας δεν κρίθηκε και «καταχρηστική». Όμως, το πρώτο σκέλος της απόφασης έδωσε την ευκαιρία στις κυρίαρχες παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να μεταθέσουν –μήπως και να αρχίσουν να «μαζεύουν»;- τον αγώνα για την άλλη εβδομάδα με σύγκληση Δ.Σ. την Τρίτη και νέα Γενική Συνέλευση ποιός ξέρει πότε;
      
Σε  κάθε περίπτωση το κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο είναι η Γ.Σ., γι’ αυτό, πέρα από κάθε παρέλκυση, μόνο το σώμα των εργαζομένων θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε με προκήρυξη νέας απεργίας. Άλλωστε αποδείχτηκε ότι η ενότητα είναι το μεγάλο όπλο μας.
      
Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τα σχέδια διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας ενάντια σε κάθε σχέδιο που απειλεί το δικαίωμά μας στη δουλειά.
 
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ενιαία και αδιάσπαστη ύπαρξη του Εθνικού Τυπογραφείου.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τη δουλειά μας και τις τεράστιες δυνατότητες της υπηρεσίας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο κατάργησης των τριών Διευθύνσεών του.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου να παραμείνουν σε αυτό χωρίς κανείς να χάσει τη θέση του.