«Εργοδοτική τρομοκρατία;…. Α πα, πα!»


Αλυσίδα καφετεριών Via Vai.
Εκεί μπορείτε, καταθέτοντας τον οβολόν σας, να πιείτε έναν καφέ ή να φάτε κάτι, ξαποσταίνοντας μια στάλα απ’ τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Φιλικό περιβάλλον, special service, χαμογελαστοί υπάλληλοι, ευάερο, ευήλιοόλα τα ευ τελοσπάντωνμα πάνω απ’ όλα ένας εργοδότης-ιδιοκτήτης ονόματι Κύριος Καρέζος (το κύριος με κεφαλαία παρακαλώ, ένεκα παντοδυναμίας και εξέχουσας ανδρικής αξιοπρέπειας, ευγένειας και λεβεντιάς).


Δυστυχώς όμως αυτή η λαμπερή και ευτυχισμένη εργασιακή ατμόσφαιρα, έμελλε να πάρει άσχημη τροπή… Όλα ξεκίνησαν το Μάρτη (περίοδο με ανάδρομο Ερμή και έξαρση των ιώσεων) όταν μια εργαζόμενη ονόματι Κάρμεν Μ. αρρώστησε και αφού επέστρεψε από νόμιμη ιατρική άδεια, ο κύριος (με κεφαλαία παρακαλώ) Καρέζος, όντας απίστευτα μικροβιοφοβικός, την απέλυσε. Όταν η απολυμένη πλέον και φορέας μικροβίων Κάρμεν Μ. ζήτησε να της αποδοθούν τα δεδουλευμένα, αποζημίωση και ένσημα, ο κύριος Καρέζος δεν πίστευε στ’ αυτιά του. Πόσο θρασεία πρέπει να ’ναι η πρώην υπάλληλός του ώστε να τολμά: Πρώτον ν’ αρρωσταίνει (με αποτέλεσμα να μολύνει την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του εργασιακού της χώρου) και δεύτερον, σε περίοδο οικονομικής κρίσης να ’χει την αναίδεια να ζητά χρήματα, ακόμη κι αν τα δικαιούται. Σε τέτοιες περιόδους, άλλωστε, το δίκαιο δεν θεωρείται δεδομένο, αλλά διεκδικείται… Έτσι λοιπόν η Κάρμεν Μ. στις 23/3 σε μια τελευταία της επαφή με τον κύριο (με κεφαλαία πάντοτε) Καρέζο προσπαθώντας να διεκδικήσει αυτό που δικαιούνταν, δεν ήταν μόνη. Ετόλμησε να κουβαλήσει μαζί της το χειρότερο μικρόβιο για τον Καρέζο. Τους εκπροσώπους του πρωτοβάθμιου Σωματείου σερβιτόρων και μαγείρων. Ο Καρέζος έπαθε νοσοφοβική κρίση. Η ιδιοκτησία του είχε γεμίσει αντιεργοδοτικούς μικροοργανισμούς, εξαιρετικά επικίνδυνους για κάθε επιχείρηση. Μέσα στη φούρια του, λοιπόν, άρχισε με μια ψηφιακή μηχανή να φωτογραφίζει τα ανεπιθύμητα μικρόβια, έτσι ώστε εν συνεχεία να τα στείλει προς ανάλυση στα αντίστοιχα αντιβακτηριδιακά και κατασταλτικά εργαστήρια. Η αντίδραση του σωματείου- βακτηρίου ήταν άμεση: ζητούσε ή μάλλον απαιτούσε από τον κύριο Καρέζο να τις διαγράψει. Η νοσοφοβική κρίση χτύπησε κόκκινο και ο Καρέζος με μία άκρως επιδεικτική κίνηση αποκάλυψε ένα ισχυρό εξάρτημα που διέθετε στο παντελόνι του. Αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα πιστόλι…

Μεταφερόμαστε στο αστυνομικό τμήμα, όπου τα όργανα της τάξεως «συνέστησαν» στην πηγή των μικροβίων και στους συντρόφους της να μην προβούν σε μήνυση, ώστε να μη δεχθούν αντιμήνυση απ’ τον Καρέζο και οδηγηθούν στο αυτόφωρο! Ο Καρέζος σε κατάσταση άγριου νοσοφοβικού πανικού, είχε πέσει σε παραλήρημα επαναλαμβάνοντας διαρκώς «Τώρα μπλέξατε…». Δεν μπορούσε να περάσει έτσι αυτό. Ο κύριος έπρεπε να προβεί σε απολύμανση. Ο ιός έπρεπε να εξαφανιστεί για την ασφάλεια του αλλά και για παραδειγματισμό σε περίπτωση δημιουργίας άλλων εστιών μόλυνσης. Η νοσοφοβία του όμως τον εμπόδιζε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι λοιπόν το έργο της κάθαρσης ανατέθηκε στα πνευματικά του παιδιά.

24/3. Η Κάρμεν Μ. δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, την ώρα που κατευθυνόταν σπίτι της. Τη χτύπησαν στο κεφάλι και την εγκατέλειψαν λιπόθυμη στην είσοδο του σπιτιού της. Το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία, καθώς όταν η Κάρμεν Μ. συνήλθε είχε πάνω της τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο.

Δυστυχώς όμως ο ιός φάνηκε υπέρ το δέον ανθεκτικός. Ο Καρέζος καταβεβλημένος πια, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί αποζημιώνοντας την Κάρμεν Μ.

Βάσει των προαναφερθέντων και προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες εργοδοτικές ήττες, προβαίνουμε στα εξής:

  1. Συνιστάται σε κάθε εργαζόμενο από ’δω και πέρα στο χώρο εργασίας του να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος, για παν ενδεχόμενο.
  2. Επιβάλλεται στους υπαλλήλους να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου της γρίπης Η1 Ν 1, διότι σε αντίθετη περίπτωση αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαιρούνται υπάλληλοι, που το ανοσοποιητικό τους σύστημα προσαρμόζεται στις εκάστοτε εργοδοτικές απατήσεις.
  3. Η κατοχή και ενδεχομένως χρήση όπλου, απ’ την πλευρά της εργοδοσίας, δεν συνιστά τρομοκρατική ενέργεια. Το πολύ-πολύ ν’ αποτελέσει το μπαλάκι σε ένα στημένο τουρνουά μηνύσεων- αντιμηνύσεων. Σκέτη γραφειοκρατία δηλαδή.
  4. Περικοπή του 10% του μισθού των υπαλλήλων, υπέρ ψυχαναλύσεως φοβικών και μη εργοδοτών!

Εργοδότες όλων των χωρών ενωθείτε!! Μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος।

Ιούδας ο Εργοδοπατέρας