«Όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός, μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας» (18/5/2011)

Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργός Οικονομικών:

«Όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός, μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας» (18/5/2011)

Εκατόν πενήντα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους πετάει στο δρόμο ο κυβερνητικός σχεδιασμός της επόμενης τετραετίας. Παρ’ ότι κάποιο ποσοστό από αυτούς πρόκειται να φύγουν μόνοι τους με «φυσιολογικές αποχωρήσεις, είτε με εθελούσια έξοδο», σίγουρα κάποιοι θα απολυθούν. Με πρόσχημα τη μετάταξη χιλιάδες εργαζόμενοι, αρχικά το πλεονάζον προσωπικό των ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και Ανωνύμων Εταιρειών του δημοσίου, θα υποβάλλονται σε εξετάσεις και έλεγχο μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να χαρακτηριστούν… άξιοι για να εργάζονται στο δημόσιο.

«Όχι τυφλές μετατάξεις. Εάν κάποιος δεν είναι άξιος διότι δεν είναι επιμελής, δεν είναι ευσυνείδητος, δεν είναι συναδελφικά σε σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεται “εντάξει”, αυτός δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτόματα πρέπει να συνεχίσει να επιβαρύνει τον έλληνα φορολογούμενο», δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 στις 15-5-2011.

Και μετά βέβαια τις «επαναξιολογήσεις» θα ακολουθεί δοκιμαστική περίοδος μέχρι να οριστικοποιηθεί πως δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Στο διάστημα αυτό θα αξιολογούνται από τους προϊσταμένους τους, οι οποίοι στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου (2 ή 3 ετών) θα κρίνουν την αποδοτικότητα τους (με τα γνωστά κριτήρια φυσικά) και θα δίνουν «πράσινο φως» για την παραμονή τους στην υπηρεσία.

Η κυβέρνηση θα δοκιμάσει αυτό το μοντέλο αρχικά στο μετατασσόμενο προσωπικό των ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και Ανωνύμων Εταιρειών του δημοσίου και, γιατί όχι, από 1-1-2012, όταν θα συζητηθεί η συνολική αναδιάρθρωση του δημοσίου, σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Χαρακτηριστική των προθέσεων η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή: «Το δημόσιο δεν μπορούμε πλέον να το βλέπουμε σαν ένα χώρο προσφυγής και καταφυγής κάποιων για να έχουν εργασία». Σαν τι άραγε θα πρέπει να το βλέπουν οι εργαζόμενοι σε αυτό;