ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ: Βελτιούται επιδεινούμενο…

ΤΗΝ ΩΡΑ που το Εθνικό Τυπογραφείο έχει καθηλωθεί στην απραξία, ο καθ’ ύλην υπεύθυνος Ειδικός Γραμματέας ισχυρίζεται ότι αυτό «επιλέχθηκε να διαδραματίσει για μια ακόμη φορά στρατηγικής σημασίας ρόλο», φυσικά με το «Πρόγραμμα Διαύγεια»!

ΤΗΝ ΩΡΑ που το παραγωγικό κομμάτι της ιστορικής υπηρεσίας χάνει ραγδαία το αντικείμενό του, χωρίς καμία, μέχρι στιγμής, εναλλακτική προοπτική, ενώ ταυτόχρονα αποψιλώνεται από τεχνικό προσωπικό, η διοίκηση, αφού δεν έχει κάτι άλλο να προβάλει, συντάσσει μεγαληγορίες κυβερνητικής προπαγάνδας για τη διαφάνεια, πληροφορώντας μας ότι «το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα» με «απτό δείγμα της κυβερνητικής βούλησης, το “Πρόγραμμα Διαύγεια”». Πάντοτε χάρη στο… σθένος του πρωθυπουργού.

ΤΗΝ ΩΡΑ που η σύνολη πραγματικότητα στο Εθνικό Τυπογραφείο είναι αλγεινή, η διοίκηση «βλέπει» μόνο το δέντρο της, τη «διαύγεια», αναδεικνύοντάς την σε λυδία λίθο, επάνω στην οποία φιλοτεχνεί μια ωραιοποιημένη εικόνα διακηρύξεων.

Όσοι έχετε απορίες, διαβάστε το μονόφυλλο έντυπο, το οποίο φέρει την υπογραφή του κ. Ειδικού Γραμματέα και προορίζεται για ενημέρωση των επισκεπτών (μαθητών κυρίως- ωραίο μάθημα!) του Μουσείου του Εθνικού Τυπογραφείου.

Με δεδομένη την άκρως ανησυχητική κατάσταση και σε συνέχεια σχετικής (αναπάντητης) επιστολής, τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ., με πρωτοβουλία τους, συναντήθηκαν εν σώματι με τον κ. Ειδικό Γραμματέα στις 29-3-2011. Κατά την συνάντηση εξέφρασαν, για άλλη μια φορά, την αγωνία και ανησυχία του προσωπικού, ζητώντας αφενός άμεση ενεργοποίηση στην κατεύθυνση προσέλκυσης εργασιών και αφετέρου προσλήψεις τεχνικού προσωπικού κατ’ εξαίρεση της γνωστής δεσμευτικής αναλογίας 1:5.

Ο κ. Ειδικός Γραμματέας, σχεδόν ενοχλημένος, πληροφόρησε τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. ότι από τη μια έχει απευθυνθεί σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου για προσέλκυση εργασιών και από την άλλη προτίθεται να ενεργήσει ώστε να αποδεσμευτούν από τους γνωστούς περιορισμούς οι προσλήψεις τεχνικού προσωπικού. Υπήρξε δέσμευση για νέα συνάντηση μετά από λίγες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθεί το Δ.Σ. για τα αποτελέσματα των επαφών.

Σημειώνουμε ότι το όλο ζήτημα δεν ανέκυψε αιφνιδίως. Έχει πολύχρονο, από την προηγούμενη άκρως αδιάφορη διοίκηση, και έντονο παρελθόν. Παρ’ όλ’ αυτά, το αυτί και της σημερινής διοίκησης δεν έδειχνε να ιδρώνει. Επειδή επιμένουμε και γι’ αυτό κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε για «πολιτικό δόλο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ειδικός κατά τη συνάντηση, ας μας «επιτραπούν» τουλάχιστον οι επιφυλάξεις και οι ανησυχίες μέχρι να δούμε αποτελέσματα. Άλλα περιθώρια ολιγωρίας δεν υπάρχουν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!