ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΓΑΖΑ!


Τις τελευταίες ημέρες γίναμε θεατές μιας τεράστιας ανθρωπιστικής καταστροφής. Οι δολοφόνοι του Ισραήλ, με την άμεση ή έμμεση, φανερή ή καλυμμένη υποστήριξη των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και όλων των δυνάμεων της αντίδρασης, μετά από επτά μέρες ανηλεών βομβαρδισμών με θύματα αμάχους και μικρά παιδιά, προχώρησαν με ειδικές δυνάμεις και χιλιάδες εφέδρους σε χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Έσπειραν τον όλεθρο, ισοπέδωσαν εγκαταστάσεις, βομβάρδισαν ακόμη και νοσοκομεία, δολοφόνησαν εν ψυχρώ και αδιακρίτως, έπνιξαν στο αίμα τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα και πυροδότησαν τους χειρότερους εφιάλτες για όλους τους λαούς της περιοχής. Από την άλλη πλευρά αποκαλύφθηκε και πάλι το πραγματικό πρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Είναι φανερό ότι η «επιχείρηση αυτοάμυνας» του Ισραήλ δεν ήταν η απάντηση στην απειλή που αντιπροσωπεύουν οι ρουκέτες της Χαμάς. Είναι τουλάχιστον πρόκληση να μιλά το Ισραήλ για ασφάλεια των πολιτών του όταν επί 60 χρόνια κατέχει παράνομα τα παλαιστινιακά εδάφη, τα οποία έχει μετατρέψει σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου σφάζει κατά βούληση τον παλαιστινιακό λαό. Πραγματικός στόχος ήταν η εξάλειψη κάθε πιθανότητας δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, η εξουδετέρωση της Χαμάς, δηλαδή η εξόντωση κάθε παράγοντα που θα μπορούσε να προβάλει αντίσταση στο σιωνισμό και το τσάκισμα της θέλησης του παλαιστινιακού λαού για λευτεριά.

Η ελληνική κυβέρνηση με κροκοδείλια δάκρυα ακολούθησε μια πολιτική εξίσωσης θύτη και θύματος, τη λεγόμενη «πολιτική των ίσων αποστάσεων», που κάθε άλλο παρά «ίσες» είναι όταν, μόλις πέρυσι, στις 18 Μαίου πραγματοποιούσε δεκαήμερη κοινή ελληνο-ισραηλινή στρατιωτική άσκηση στον εναέριο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της… ιρανικής απειλής.

Η μόνη απάντηση είναι η αλληλεγγύη και η αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. η μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις, η απαίτηση να αποχωρήσουν οριστικά οι κατακτητές σιωνιστές από τη Λωρίδα της Γάζας. ο αγώνας ενάντια στους φονιάδες, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και κόντρα στην ελληνική κυβέρνηση και τις δυνάμεις στη χώρα μας που παρέχουν κάλυψη στους ισραηλινούς φονιάδες. Να δυναμώσει ο αγώνας για αποστολή επείγουσας βοήθειας με φάρμακα και τρόφιμα στο λαό της Γάζας και να απαιτηθεί η υγειονομική υποστήριξη και περίθαλψη του παλαιστινιακού λαού.

Νίκη για τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

Όλγα Πετρούλια